5 titlar vann sin plats på Bokmässan

Bokmässan 2018 i Göteborg är över. Vi känner oss nöjda och lyckliga efter flera givande dagar med många trevliga möten, både nya och gamla. På…

I ett av våra tidigare blogginlägg informerade vi om vår utlottning där din bok kunde få en speciell plats i vår monter, om du publicerade boken i augusti månad. Vi fullföljde vårt löfte och lottade fram fem titlar som fick möjligheten att vara med som utställningsexemplar i vår monter på Bokmässan och även får uppmärksamhet i våra sociala medier. Nyutgivna titlar behöver en bra start för att få uppmärksamhet och Bokmässan är ett ypperligt tillfälle för att nå ut till läsarna.

De vinnande titlarna som fick en speciell plats i vår monter på bokmässan var följande:

Läkarväskans hemligheter
Som latinstudent hade författaren litterära och musikaliska intressen, men efter studenten kom han på att han ville bli läkare, så det var bara att fortsätta och läsa in realämnena också. Att han skulle bli kirurg hade han aldrig föreställt sig, men efter att ha gjort sin första galloperation blev han heltänd på kirurgi. Det blev thoraxkirurgi, dvs. kirurgi i bröstkorgen, som kom att bli hans livsuppgift. Hjärta och lungor är de viktigaste organen där.

Som läkare fortsatte han med sina musikaliska och litterära intressen, nu som nödvändig avkoppling från det kirurgiska slitet. Han kom att skriva ett flertal kåserier för Läkartidningen och en del andra tidningar, som läses av personer inom läkarvetenskapen. Kåserierna ska vara lättsamma och förhoppningsvis roliga, men innehålla en kärna av sanning och allvar. De är samtidigt en beskrivning av den verklighet som han upplevt. En del av hans upplevelser är verkligen udda. Trots det är det alltid sanningen som berättas. Dessa kåserier är nu samlade i en volym, och de har kompletterats med ett par kortare, tidigare opublicerade texter i samma stil.

12 Healers tankar om healing
Har du funderat över vad Healing är?

Välkommen till att få ta del av 12 Healers intressanta berättelser och tankar om healing, baserat på deras erfarenheter inom området. Här berättar de öppet om den osynliga mystiken bakom healing.

De 12 författarna är: Sanna Ridemalm, Irja Berg, Torstein Kvist, Gitte Östling Carlsson, Vailet Eldmåne, Morgan Olofsson, Johan Bang, Jim Frank, Thindra Gudrun Worén, Jenny Bang Zander, Christer Berg och Magnus Pamp.

Paleokost
En bok om kost och hälsa. Om Paleokost som en livsstil. Vem lämpar sig detta kostprogram till? Svaret är: den är till för alla som vill ändra på sina matvanor, som vill gå ner i vikt, få mer energi och må bättre med sig själv. Strikt Paleokost är även bra för personer med inflammatoriska tarmsjukdomar såsom Ulcerös Kolit och Crohns.
”I denna receptsamling har jag valt ut paleorecept som är snabba att tillaga och de är riktiga favoriter i min familj.”
Fjällbjörkskogen
Fjällbjörkskogen, mellan barrskog och kalfjäll, är utmärkande för de skandinaviska fjällen. Den beskrivs här ur ett dynamiskt perspektiv, som innefattar utvecklingen efter den senaste istiden fram till i dag. Effekterna av nutidens klimatförbättring och människans historiska nyttjande behandlas ingående, med konkreta exempel i ord och bild. En omfattande litteraturförteckning finns till hjälp för den som ytterligare önskar fördjupa sig i detta spännande ämne.
Vad är problemet?
Vad är det faktiska problemet med dagens styrning av offentlig sektor och hur blev det så här?
Lars Stigendal belyser på ett lättläst sätt den komplexa frågan om hur styrningen av offentlig sektor har utvecklats och varför. Boken lyfter fram betydelsen av sättet att tänka, våra tankemodeller som styr vårt agerande i relation till omgivningen och som därmed styr vilka resultat vi uppnår.

Budskapet är tydligt – för att undvika kostnader, öka förmågan att skapa värde i mötet mellan medborgarna och de offentliga verksamheterna samt för att få en arbetsmiljö som präglas av tillit till medarbetarna krävs ett nytt sätt att tänka. Bokens avslutande del ger vägledning om hur detta kan gå till i form av en modell för effektiv styrning och frågor att diskutera i den egna verksamheten.

Böckerna finner du i vår bokshop.

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält