BoD:s tillbakablick på 2017

Ett händelserikt år med många härliga möten med både nya och gamla författare, förlag och personligheter inom bokbranschen. 12 månader fulla av nya upplevelser och…

Fyra årstider med många otaliga underbara händelser och möten är snart över. Vi blickar tillbaka på året och gläder oss över allt som vi har uppnått och upplevt på bara tolv månader tillsammans med er författare, bloggare, förlag och bokentusiaster. Vi är tacksamma för det förtroende vi har fått och för alla nya härliga och underbara böcker vi har tagit emot. Snart blir det julledigt och förhoppningsvis lite plats för att skriva vidare på ditt manus eller kanske påbörja ditt länge planerade bokprojekt. Vi har valt ut några höjdpunkter från 2017 som vi gärna vill dela med dig.

KAMPANJER

Många tog del av våra olika kampanjer vi hade i år, där vi informerade våra författare genom specialutskick, på bloggen och i sociala medier. Vi erbjöd rabatterade priser på en del av våra författartjänster under olika tidsperioder. Med BoD:s författartjänster kombinerar du tjänster som gör att din bok blir en framgång. Med ett klick på en av de fyra bilderna nedanför kan du läsa vidare på bloggen om våra tjänster och kampanjer vi erbjöd 2017.

Spara 25 % på språk- granskning 
Spara 25 % på omslags- design
Spara 15 % på korrektur- läsning

Spara 25 % vid bokning av tjänsten Design av inlaga basic

Fram till den 30 september 2017 kunde du få 15 % rabatt på alla dina bokbeställningar som du gjorde genom myBoD. Detta blev väldigt populärt och många av våra författare utnyttjade detta erbjudande och passade på att beställa de önskade böckerna till ett nedsatt pris.
Oroa dig inte om du missade dessa erbjudanden, för vi har flera kampanjer förberedda inför 2018. Så håll sinnena öppna och följ oss genom våra olika kanaler nästa år!

EVENTS

Roadshow Året började med vår fjärde Roadshow i Linköping där vi riktade oss till bokförlag och presenterade vårt koncept och hur vi kan göra förlagen mer flexibla med hjälp av BoD:s print-on-demand-lösning. Det var ett givande evenemang med flera intressanta frågor. Årets stora litteraturmässa i Stockholm Stockholms litteraturmässa är ett samarbete mellan den oberoende föreningen Stockholms litteraturmässa och Kulturhuset Stadsteatern där ett femtiotal utställare var med. Det var ett event som vi absolut ville vara med på. Vi fick även ta del av intressanta föreläsningar och framträdanden och välplanerade programpunkter. Eventet kommer även ske den 13-14 april 2018 och vi rekommenderar dig varmt att ta del av detta härliga event. Det är ett perfekt tillfälle för att knyta nya kontakter inom bokbranschen.

Bokmässan i Göteborg Bokmässan är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen med runt 100 000 besök årligen. Den har sedan starten vuxit till en viktig samlingspunkt för författare, bokläsare, förlag, massmedier och politiker. Den brukar även betyda att svenska och internationella författare och kändisar vallfärdar till Göteborg för att delta i evenemanget. Bokmässan är ett ypperligt tillfälle för dig som författare och förlag att knyta nya kontakter med specialister inom bokbranschen. Vi på BoD var som vanligt på plats med vårt egna program i montern. I år var vi även med som föreläsare på Café Skriva, som var ett nytt arrangemang från tidningen Skrivas sida, tillsammans med Bokmässan. Vill du veta mer om vårt program som vi hade på bokmässan, så läs gärna vidare på vårt blogginlägg. Utav de titlar som publicerades i augusti månad så lottade vi ut 5 titlar som fick sin speciella plats i montern. Vill du veta vilka de var så läs vidare här.
SKRIV2017 Vi var med på Sveriges största skrivkonferens i november, SKRIV2017. Det var två fullspäckade dagar av föreläsningar, workshops och möten med såväl etablerade som aspirerande författare och branschfolk. Vill du veta mer om programmet och vilka som var med som föreläsare så kan du läsa vidare här.

TÄVLINGAR och UTLOTTNINGAR

Vi firade världsbokdagen med en tävling Världsbokdagen infaller den 23 april varje år och är en dag värd att fira. Det gjorde vi med en tävling där våra BoD-författare skulle motivera hur man med hjälp av sin bok sprider kunskap, inspiration, glädje eller väcker läsarens känslor. Läs vidare på vårt blogginlägg om du vill veta mer om vår lilla utmaning. Årets novelltävling BoD sponsrade Erik Erssons novelltävling där de vinnande novellbidragen ledde till en novellantologi. Du kanske var med och deltog i tävlingen? Om inte så kan du gärna läsa vidare i vårt blogginlägg om tävlingen som pågick fram till den 30 september 2017. Utlottning inför julen I årets julkampanj så förberedde vi en speciell överraskning för våra BoD-författare. Genom att dela din bästa upplevelse med din BoD-bok lottade vi ut ett överraskningspaket. Vi tog gladeligen emot bidragen både per mejl och i vårt blogginlägg. Vinnaren informerade vi per mejl och hoppas att hen nu får detta ivägskickade paket innan jul. Här kan du läsa vidare om årets julkampanj.

Vi tackar dig för tolv underbara månader tillsammans och önskar dig en bra start på ett händelserikt år 2018!

God jul och gott nytt år!

Ditt BoD-team

Kommentarer

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält