Vi vill veta vad du tycker

Nu är det dags igen! Vi genomför vår tredje undersökning i egenutgivning. För att få en mer omfattande bild av den aktuella situationen på marknaden…

Det har blivit modernt att ge ut sin bok själv. Allt fler författare väljer medvetet att ge ut sina böcker på egen hand och inspirerar en allt större läsarskrets med sina titlar.

Som en del av en omfattande undersökning, som genomfördes på liknande sett år 2013 och 2014, vill vi veta mer om aktörerna och hur egenutgivning utvecklats i Europa. Tidigare år fokuserade vi oss endast på författare som gett ut sina böcker själva. I år inkluderar vi även läsare i vår undersökning. Vi skulle uppskatta om du ville delta i undersökningen för författare.

DELTA NU

Det lönar sig att delta. Bland alla som deltar lottar vi ut tre presentkort till Adlibris till ett värde av 500 kr. Det tar endast 5−10 minuter att svara på frågorna och alla svar behandlas anonymt.

Tävlingsvillkoren för utlottningen finner du här.Undersökningen genomförs samtidigt i sju europeiska länder på uppdrag av BoD, i samarbete med University of Applied Management i Erdingen, Tyskland. Vi planerar att presentera resultaten i mars 2016.Med undersökningen vill vi få reda på:

  • hur du som författare går till väga när du skapar och marknadsför din bok,
  • hur läsare väljer ut sina böcker och om egenutgivning är ett känt begrepp.

Information om undersökningarna från 2013 och 2014 finner du här.

Kommentarer

  • Hej! Idag fick jag en låda med böcker, min första egenutgivning hos Er. Jag gör fotoböcker och tidigare har jag gjort mina böcker på Blurb, men nu ville jag ha en Europeisk lösning, inkl möjligheter till stöd för publicering i bokhandelsledet, samt någon som tar hand om pliktexemplarfrågan. Efter tre misslyckade testprintar hos andra leverantörer hittade jag BoD. Tiden för ytterligare en testprint hade jag inte, så jag skickade ”på vinst och förlust” in min 116 sidor tjocka ”Strövtåg i Gamla Stan” för tryckning hos Er. Som jag inledde, idag kom lådan. Inte utan nervositet öppnade jag försändelsen och hittade 25 alldeles förträffliga exemplar av min bok. Ni trycker lika bra svartvitt som Blurb, som hittills varit det enda tryckeri som jag tycker hållit måttet. Jag har iofs inte dragit plasten av alla böckerna utan enbart av en, men det borde inte finnas någon anledning tvivla på att alla håller samma kvalitet. Så stort tack för den leveransen, nu vet jag vem jag kommer att anlita för kommande bokproduktioner!!!
    Mvh Hans Wahlgren

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält