Värmlands Bokfestival och TellUs, ses vi där?

Bokmässan i Göteborg är årets största litterära evenemang som äger rum i Sverige, men det är långt ifrån det enda. Nu är det snart dags…

Året börjar att dra sig mot sitt slut och snart har vi ett nytt kalenderår framför oss. Vi har tipsat er om olika bokmässor och litterära event genom året. Nu är det dags för årets sista större lokala litteraturfestivaler, nämligen TellUs i Linköping och Värmlands bokfestival i Karlstad. Det är utmärkta tillfällen för dig som författare att ställa ut dina böcker, nätverka med andra inom bokbranschen, få ny inspiration och få ta del av tävlingar och seminarier. Eftersom vi tycker så mycket om litteratur-evenemang med fokus på intressanta författarsamtal och berättelser, så vill vi inte missa dessa två härliga event. Vi finns på plats på båda mässorna och hoppas att få träffa dig där.

Har du missat några av årets event eller vill börja planera inför 2020 så har vi samlat dem här.Värmlands Bokfestival, 22–23 november

Den arrangeras på Nöjesfabriken i Karlstad. Det här är festivalen för dig som gillar berättelser! Programmet innehåller allt från traditionell litteratur och föreläsningar till spelkultur, serier och praktiska workshops. Målet är att du, oavsett ålder, ska kunna hitta något för dig. I år gästar ett 100-tal regionala och nationella utställare och man breddar dessutom konceptet till att även inkludera en särskild scen tillägnad fantasy, fiction och rollspel.

Arrangör av festivalen är Region Värmland, som även erbjuder ett weekendpaket för dig som gärna vill kombinera besöket med opera, konstbesök och hotell.

Du finner all information på webbsidan och Instagram och Facebook.

Vi finns på plats för att prata bokprojekt med dig och ge dig tips och råd!

TellUs bok- och berättarmässa, 30 november

TellUs bok- och berättarmässa startade 2012, då som Östergötlands bokmässa. Syftet var att samla östgötska bokutgivare till en innerlig dag på Linköpings stadsbibliotek där samtal och idéutbyten om böcker, bokutgivning, läsning och kultur stod i centrum. Det är idag en mötesplats för förlag, författare, föreningar, bokälskare och andra inom bokbranschen. Föreläsningar, workshops, boksläpp, signeringar och mycket mer äger rum för hela familjen.

Den 29 november är det i år premiär för Lilla TellUs, en helt ny barnboksfestival på Linköpings stadsbibliotek. Festivalen är helt och hållet riktad mot barn, deras vuxna och alla som arbetar med barn i åldrarna 0–9 år. Dagen innehåller massor av spännande, roliga, tokiga och lärorika inslag. Allt ifrån sagostund, teater och möjligheten att träffa en livs levande polis och klättra in i hens polisbil till seminarier och föreläsningar om språkutveckling, olika läsfrämjande projekt och information om digitala verktyg. Förlag, författare och utställare finns på plats.

För mer information kan du läsa på webbsidan samt Facebook och Instagram.

Träffa oss gärna den 30 november om du är i Linköping!

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält