Författarvägg på bokmässan

Vill du var med och synas på Bokmässan i Göteborg med din bok? Skicka in ett foto på dig med din bok så hänger vi…

Det är otroligt viktigt med marknadsföring för att få sålt din bok. Väldigt få böcker säljer sig själva och det gäller att nå ut till läsarna. Det är en utmaning för alla författare, men du kan själv göra skillnad och skapa uppmärksamhet kring din bok. Du som författare har fria händer att planera och lägga upp en marknadsföringsplan. Vill du att din bok ska sälja så rekommenderar vi dig att vara aktiv i olika sociala medier, interagera med andra aktörer inom bokbranschen, vara med på olika evenemang, fokusera på var din målgrupp rör sig och eventuellt kontakta föreningar, bibliotek och bokhandlare. Bokbranschen är konkurrenskraftig och det publiceras många nya böcker varje dag.

Vi vill därför hjälpa dig och stödja dig på vägen genom att skapa en författarvägg i vår monter på Bokmässan i Göteborg. Efter vår succé förra året och alla trevliga besök vi fick, har vi beslutat att göra om det i år. Bokmässan äger rum från den 26 till den 29 september 2019.

Du som författare är en otroligt viktig del av BoD – Books on Demand, och vi är stolta över att få visa upp dina böcker.

Vill du vara med att skapa en trevlig författarvägg?

Då behöver vi ett foto på dig tillsammans med din bok. Det är viktigt att boken är väl synlig. Tänk på att en bild med bra ljus och en lugn bakgrund ger ett bättre intryck hos läsarna. Det spelar ingen roll om fotot är i svartvitt eller i färg.

Om du inte har något foto så be någon ta ett med mobilen eller digitalkameran och skicka in det per mejl till event@bod.se.

Bokmässan är ett ypperligt tillfälle för att visa upp din bok. Bokmässan hade över 85 000 besökare 2018 och det är Sveriges största årliga bokevenemang.

Vi ser fram emot ditt foto!

Kommentarer

  • Hej Elisabeth!

   Skicka gärna in en bild så snabbt som möjligt, men lite tid har du ändå till bokmässan.

   Hälsningar
   Maria/BoD

 • Hej
  Kan man vara med även om man gjort en e-bok?
  Måste man deltaga personligt på bokmässan i så fall?
  Hälsningar
  Nike Leo

  • Hej Nike!

   Javisst kan du delta även om du gett ut en e-bok. Du måste inte själv deltaga på bokmässan.

   Hälsningar
   Maria / BoD

 • Låter kanon!
  Hur ska bokomslaget se ut isf? Jag tänker om texten på vad böckerna handlar om ska vara med eller enbart framsidan?

  Hälsningar
  Nike Leo

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält