Välkommen till bokmässan!

Bokmässan i Göteborg bjuder in på årets litteraturupplevelse med intressanta böcker, diskussioner, förlag, författare med mera. Vi är på plats, är du?

Sveriges största litterära evenemang, bokmässan i Göteborg, organiseras den 2225 september 2016. BoD kommer att vara med i år och du är välkommen att hälsa på! Vi befinner oss i monter B06:51 från torsdag till söndag och blir glada om du kommer förbi med dina frågor, idéer och funderingar kring bokutgivning.
I år har du även möjligheten att gå djupare in på diskussionen om din bok och dess formgivning och marknadsföring. Du kan nämligen boka en personlig professionalitetscheck på 30 min. där vi utvecklar en utgivningsstrategi tillsammans med dig utifrån de frågor som du har på förhand.

Det handlar om både skapandet av texten, design av inlagan och omslaget, försäljning och marknadsföring målet är att skapa ett koncept som ger dig en genomtänkt utgivning med långsiktig framgång.

Vid intresse kan du kontakta vår kundtjänst och boka in en tid som passar dig. Priset för professionalitetschecken är 990 kr. Det ingår en diskussion på 30 min. samt inträdesbiljett till bokmässan (värde 180 kr).

Antalet anmälningar är begränsad, sista anmälningsdagen är den 15 september 2016.


Professionalitetscheck med Camilla Johansson

BoD-författaren Camilla Johansson genomförde en professionalitetscheck tillsammans med vår coach och var positivt överraskad över hur mycket tankar och idéer en diskussion med någon kan ge författaren. Hon var i en situation där bokprojektet kändes svårt och hon inte riktigt kom vidare med det – hon funderade även på att ge upp helt och hållet. Att prata om publicering och möjligheter att genomföra sitt eget bokprojekt gjorde att hon satt igång igen och nu har hennes bok ”Ett steg i taget – Ett barns kamp för att ta sig tillbaka till ett normalt liv” publicerats.

Bild

Författaren

Camilla Johansson från Sölvesborg var själv med sina två döttrar Lizzy och Gilla samt tre hundar när olyckan hände. Med hjälp av hennes föräldrar tog hon sig igenom tiden efter olyckan. För att bearbeta händelsen och dela den med vänner och familj började hon skriva en dagbok – som nu har blivit publicerad.

1. Vad handlar din bok om?

För 10 år sen omkom min yngsta dotter nästan när hon blev påkörd av en bilist, när hon cyklade hem från skolan. För att orka med allt och för att hennes syster skulle slippa alla frågor skrev jag en ”dagbok” på dåvarande Lunarstorm på Internet. Där kunde alla vi känner följa allt som hände. Dagboken har nu blivit en bok. Kan den hjälpa några föräldrar att orka kämpa vidare har jag nått mitt mål.

2. Fick du nya idéer eller inspiration för bokprojektet när du svarade på frågorna?

Som debuterande författare har man kanske inte kunskap i alla delar av utgivningsprojektet, och frågorna gällde dels teman som jag inte alls hade tänkt på. Som egenutgivare är man ju ansvarig för allt från gestaltning till marknadsföring och försäljning, det är så många punkter som man måste hålla koll på. Att gå igenom frågorna gav mig en struktur i hur jag ska fortsätta.

3. Hur var det att gå igenom frågorna sedan med BoD? Fick du värdefulla tips och kunde du använda dem senare?

Ja, det fick jag. Det är viktigt att prata om sin bok med en tredje part för att få en annan syn på det hela. Själv är man ju så inne i ämnet och texten att det kan bli svårt att bedöma den och då känns det bra att få höra vad någon annan tycker om den. En konkret förändring som skedde var att jag la till en underrubrik som klargör vad boken handlar om. Marknadsföring är ett tema som jag inte har haft att göra med tidigare och där fick jag nyttiga tips för framtiden. Men det viktigaste för mig personligen var att jag fick orken att ta itu med boken igen.