NaNoWriMo: På 30 dagar till en roman

Att färdigställa ett manuskript inom en månad är målet med NaNoWriMo – the National Novel Writing Month, som äger rum varje år i november. Tusentals…

Hösten är skrivandets årstid! Det tänkte i alla fall grundarna till skrivprojektet „National Novel Writing Month“, när det startade i november 2000. Ursprungligen kom idén upp redan i juli 1999, i San Fransisco Bay Area.

Målet med projektet är att få människor att ägna sig intensivt år skrivandet så att de inom trettio dagar har ett färdigt manuskript. Målet nåddes på en gång och överträffades t.o.m. Det första NaNoWriMo hade endast 21 deltagare men under de följande åren växte antalet deltagare enormt mycket – till otroliga 325 000 deltagare år 2014. Av dessa slutförde 55 000 sitt skrivprojekt. Av alla deltagande manuskript har många nu publicerats. Kanske din bok är den nästa? Projektet startar den 1 november så det är bara att sätta igång!

Även om trettio dagar kan kännas som en kort tid för framställandet av manuskriptet, kan du säkert använda NaNoWriMo för att börja skriva! Fastän du inte deltar i skrivartävlingen kan du dra fördel av att skriva tillsammans med andra som delar din passion. Samtidigt är det möjligt att utbyta tankar och åsikter med andra författare och motivera varandra.

Vi önskar dig en lyckad skrivmånad!