Succéförfattare satsar på egenutgivning

Från att ha varit en av musikerna i rockbandet Mazarine Street är nu Peo Bengtsson skribent och författare. Efter att med framgång ha gett ut…

Peo Bengtsson gav ut sin debutroman 2012 och har med åren nått en bred och trogen läsarskara. Han är en etablerad författare och har hunnit ge ut fem titlar som blivit mycket framgångsrika. Hans moderna relationsromaner är trovärdiga, innehåller mycket känslor och har bra personbeskrivningar som gör karaktärerna levande. Han skriver om det vardagliga
som i sin tur får sin egen historia.
Han ger nu ut sin första diktsamling bok för stjärnklara nätter och har valt att ge ut boken som egenutgivare med BoD. Han anser att lyrik är så personligt och därför bäst kommer till sin rätt när författaren har kontroll över hela utgivningsprocessen. Han säger att diktsamlingen är ett hjärteprojekt och att arbetet med att skriva texterna har pågått över lång tid. Han har stor respekt för samarbetet med en redaktör som alltid gör texten bättre med sin erfarenhet, men just när det handlar om lyrik så vill han att varje formulering skall stämma exakt överens med hans egna tankar. Därför föredrar han att arbeta med texten denna gång på ett annat sätt än vad han har gjort tidigare. Peo har ett behov av att både läsa och skriva på båda sätten eftersom det, enligt honom på så sätt finns tid och plats för flera olika uttryck.

Han driver även den litterära bloggen Stockholm under ytan som har fungerat som bas för texterna under flera år. Genom bloggskrivandet får han en möjlighet att testa olika idéer och undersöka  hur det han skriver tas emot av läsarna.

Bild

Författaren

Peo Bengtsson är född 1971. År 2010 startade han bloggen Stockholm Under Ytan, med kortnoveller som snabbt nådde en stor och trogen publik. År 2012 kom hans debutroman, Mannen utan ryggrad. Han har även skrivit relationsromanerna Kärleken passerade här en gång (2013) och Så länge du är min syster (2014). 2016 kom Vara Frank ut marknaden och hans senaste roman är Min bästa väns fru (2017) . Förutom att ge ut sin diktsamling med BoD så kommer i höst en thrillerföljetong i tio episoder som ljudbok. Mer information om Peo hittar du på hans blogg och på Facebook.

Köp diktsamlingen i BoD:s bokshop

Vi ser att egenutgivning ökar både bland debutanter och etablerade författare, och ger även författarna nya möjligheter att interagera med sina läsare. Många författare uppskattar att man som egenutgivare har möjlighet att skapa ett stort eget nätverk genom olika marknadsaktiviteter och på så sätt nå försäljnings-framgångar med sina böcker utan att gå via ett förlag.

    ”Egenutgivning ger möjligheten att förverkliga min egen inre bild av hur boken skulle bli, från början till slut, både vad det gäller innehåll, format och utseende. Jag behöver heller inte ta hänsyn till utgivningscyklerna som råder, utan kan släppa texten när den är mogen för det”, säger Peo Bengtsson.

Frågor som rör rättigheter och marknadsföring är anledningar till att både debutanter och etablerade författare väljer egenutgivning framför bokförlag.
Peo Bengtsson har byggt upp sin läsarkrets tack vare väl genomtänkta marknadsföringsaktiviteter på ett personligt sätt. Han använder sig av sociala medier och är mycket aktiv på Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram och på bloggen som han driver. Peo har även medverkat i olika tv-program och intervjuer.

    ”Att skapa ett nära förhållande till sina läsare är betydelsefullt och lustfyllt”, säger Peo Bengtsson.

Han är övertygad om att det är viktigt att planera en bokutgivning redan innan boken släpps och börjar tidigt tänka på olika marknadsföringsaktiviteter.
När Peo Bengtsson ger ut en ny bok är han strukturerad och noggrann med kommunikationen. För honom är det ärliga uttrycket viktigt när en författare vill kommunicera mot omvärlden.

Hans råd till andra författare är: Prata om boken!


UTLOTTNING INFÖR BOKMÄSSAN

Ge ut din bok med BoD i augusti månad och vi presenterar den på bokmässan i Göteborg!

Marknadsföringen av din bok är väsentligt för bokens framgång. Vi lottar under augusti ut fem titlar som får möjligheten att vara med som utställningsexemplar i vår monter på bokmässan i höst och även får uppmärksamhet i våra sociala medier. För att vara med i utlottningen krävs att boken publicerats under augusti 2017.

Har du frågor kring utlottningen eller våra övriga tjänster kan du självklart kontakta BoD-medarbetarna per e-post, telefon eller i rutan nedanför. Tävlingsvillkoren för utlottningen finner du här.

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält