Skrivtävling med Travel Kollekt

Vi på BoD letar, tillsammans med Travel Kollekt, efter dina bästa insidertips gällande Stockholm och södra Sverige. Vad skulle resenärer vilja veta inför ett besök…

20.02.2020 · Linda Reumann Event · Skriva

Travel Kollekt är en plattform där resenärer skapar sin egen personliga resebok för sitt resmål eller utvalda resmål. Resenären blir författaren till sin egen reseguide, som hen får hem i brevlådan i form av en bok. Travel Kollekt fokuserar på hållbar turism och samlar personliga tips från privatpersoner, författare, resebloggare etc. för att förse besökaren med de bästa restipsen anpassade till dennes egna önskemål.
Att resa miljövänligt har blivit en viktig del av semestern för många människor. Det finns olika sätt att göra resan snällare mot miljön, som till exempel att undvika bil. Man behöver inte köpa ny utrustning, utan i stället låna det man kan behöva inför resan eller utflykten. Med hållbar turism menas det att man ska dra ner på utsläpp, elförbrukning, energi och annat som skadar vår planet.

Vi på BoD trycker boken, och för oss är ett ansvarsfullt förhållningssätt till våra naturliga resurser en viktig beståndsdel av vår företagsfilosofi. Råvaror och energi finns inte i all oändlighet: Med insparningar och ansvarsfull hantering vill vi bidra till en bättre framtid för kommande generationer. Vi trycker våra böcker efter beställning, med hjälp av print-on-demand-principen, och på miljövänligt papper. Därför passar vårt och Travel Kollekts koncept väldigt bra ihop.

Vi är på jakt efter dina bästa restips!

Travel Kollekt söker nya restips om Stockholm och södra Sverige, som vi gärna är med och lyfter fram. Har du kanske bra personliga, originella, individuella, annorlunda eller intressanta erfarenheter och tips som du gärna delar med dig av? Skriv i så fall din egen artikel om detta och var med i vår skrivtävling!

Så deltar du i tävlingen

Vill du dela med dig av ett speciellt restips? Då hittar du all viktig information om vad som gäller angående tävlingen nedan:

 • Du har ett speciellt insidertips gällande: Stockholm eller/och södra Sverige (med fokus på Göteborg, Malmö, Helsingborg och Lund).
 • I din artikel ger du tips om till exempel följande teman: miljövänliga transportmedel, lokal kollektivtrafik, återvinningsmöjligheter, arkitektur, innovationer inom området hållbarhet, regionala och miljöanpassade maträtter eller restauranger, konst och kultur, miljömedvetna upplevelser och fritidsaktiviteter samt upplevelser med kreativa idéer.
 • Din text är skriven på svenska.
 • Din text har max 6 000 tecken (inklusive mellanslag).
 • Skicka din text i ett Word- eller Open Office-dokument till e-postadressen event@bod.se. Ditt e-postmeddelande måste innehålla texten ”Jag accepterar deltagarvillkoren för tävlingen”.
 • Läs villkoren för deltagande här.
 • Bidraget ska vara oss tillhanda senast den 31 mars 2020.


Juryn

Louise Zastrow

Louise älskar att resa och har bott i Paris, Bangkok och Köpenhamn. Hon har  skrivit och sammanställt prisbelönade kokböcker, reseguider, magasin och bloggar – både internationella och danska. 2016 grundade hon Travel Kollekt för att bevisa att planering, hållbart resande och ödets tillfälligheter kan gå hand i hand med varandra.

Linda Reumann

Linda befinner sig helst på resande fot för att samla nya upplevelser. När hon får tid över undersöker hon gärna till fots eller med cykel nya spännande områden utanför de typiska turistkvarteren. Hon var redan från början förtjust och övertygad av Louises idé att skapa Travel Kollekt. Med spänning och entusiasm ser hon fram emot de bidrag som hon ska få ta del av här på BoD.

Sofia Zetterqvist

Sofia är resebloggare och driver bloggen Fantasiresor som har funnits sedan 2008, vilken har blivit utsedd till Sveriges bästa reseblogg flera gånger om. Hon är ständigt på jakt efter magiska vyer, trendiga atmosfärer och den perfekta cappuccinon. Hon reser gärna med tåg eller buss, alltid med äventyrslust.


Detta kan du vinna

Tre vinnarbidrag erhåller följande:

 • En översättning till engelska inklusive korrekturläsning av en professionell BoD-lektör.
 • Vinnartexterna, inklusive övrigt innehåll, blir en del av en resetipsantologi som publiceras av BoD tillsammans med Travel Kollekt.
 • 5 exemplar av boken.
 • Travel Kollekt erbjuder vinnarna möjligheten att ingå ett avtal med vinnarna och att publicera de översatta bidragen på Travel Kollekts plattform. Författaren erhåller då ett honorar för varje nedladdning av texten.
 • Vinnarna utlyses den 20 april 2020.

 

Vi hoppas att du tycker om att skriva och ser fram emot dina insidertips!

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält