Snygg omslagsdesign på efalinpappret!

Vi berättar hur du kan förädla din inbundna bok och göra din omslagsdesign ännu mer attraktiv.

Planerar du att trycka eller att ge ut en inbunden bok med skyddsomslag? Antingen vill du skapa en speciell dekorativ utgåva av din redan publicerade pocket eller direkt publicera den för första gången. Då har vi ett tips för dig om hur du kan göra din inbundna bok ännu mer ädel och elegant:

Gör en snygg omslagsdesign även på efalinpappret!

Naturligtvis är en professionell design av skyddsomslaget det viktigaste. Det är ju det omslaget som dina potentiella läsare ser först och det som ska väcka deras intresse. Men du kan också designa bokens pärmar kärleksfullt, under skyddsomslaget. Läsarna blir glada när de upptäcker en speciell omslagsdesign under skyddsomslaget, när de öppnar den nyinköpta boken. Detta nämns även ofta med beröm i recensioner och bokpresentationer.  Naturligtvis ser en sådan elegant layout också ganska bra ut på dina foton på Instagram!

Det papper som används för att täcka boken under skyddsomslaget kallas för efalinpapper.

Efalinpapper är ett vackert och robust bokbinderipapper. Du kan välja mellan 5 olika färger och få det tryckt i svart. Så kan du antingen matcha det med skyddsomslaget eller skapa en kontrasterande look. För mer faktabaserade titlar eller moderna romaner kan du helt enkelt sätta titeln i omslagstypografin på efalinpappret. Enkelheten ser ofta mycket elegant ut här. För titlar inom vissa genrer såsom fantasy, romance, science fiction, young eller new adult kan det vara lite mer lekfullt. Du kan t.ex. designa omslaget med ett element från ditt skyddsomslag. Kanske vill du ha ett kortfattat citat från din text eller en illustration från inlagan.

Funderar du på vad som är viktigt för din omslagsdesign? Vi ger dig även tips här på hur du kan skapa ett säljande bokomslag.

Det papper som används för att täcka boken under skyddsomslaget, kallas för efalinpapper.

Vad måste jag göra för att även trycka en design på efalinpappret?

Du behöver två PDF-filer för omslaget: en för skyddsomslaget och en för efalintrycket. Om du beställer en omslagsdesign premium från oss ingår alltid designen för efalintrycket i tjänsten. Du får tryckfilerna direkt i rätt anpassade mått. Ifall du skapar en egen design av ditt skyddsomslag och pärm med efalinpapper, måste du använda vår omslagsberäknare. Då får du rätt mått på dina omslagsfiler. Har du valt ”Inbunden bok med skyddsomslag”, har du möjlighet att ladda upp de två tryckfilerna. Din boks Efalin-papper kommer automatiskt att tryckas också, utan några extra kostnader.

För en unik utgåva av din inbundna bok, är tryckt efalinpapper ett utmärkt sätt att ge din bok det där lilla extra. En mycket vacker och ädel effekt!

Vi hoppas att du får mycket nöje med att designa din inbundna bok!

Författare

Linda Reumann

Hon har jobbat på BoD sedan hösten 2016. Hon är ansvarig för marknadsföringen, sociala medier och arrangerar bland annat olika evenemang hos BoD. På bloggen delar hon tips och råd kring bokutgivning och marknadsföring.

Fler inlägg

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält