Allt blir nytt i maj! BoD lanserar nya attraktiva paket och tjänster

I maj månad lanserar BoD ny webbsida och nya paket och tjänster. Vi hjälper dig att finna den bästa lösningen för ditt bokprojekt.

BoD:s nya paket och tjänster!

Publicera din bok precis så som du vill ha den och med exakt det stöd du behöver – så vill vi stå vid din sida och följa dig på din väg till att förverkliga din bokidé med våra nya paket och tjänster. Under de senaste månaderna har vi genomfört många intervjuer och analyserat feedback från våra författare och nu äntligen kan vi erbjuda dig ännu bättre paket och tjänster i framtiden.

I den här bloggartikeln tar vi en närmare titt på våra nya paket och tjänster, så att du i slutändan kan göra det val som passar dina behov och ditt bokprojekt bäst.

Från och med i mitten av maj 2024 kommer BoD att erbjuda dig nya högkvalitativa paket och tjänster och som alltid transparent information gällande priser, honorar och publicering av dina böcker. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen och ger det bästa stödet för dig och ditt bokprojekt.

Vad är det som är nytt? Vilka nya paket och tjänster finns det?

Innan vi funder på vilket paket eller vilka tjänster som passar dig och ditt bokprojekt, låt oss först ta en titt på exakt vad som kommer att förändras från och med den 14 maj 2024:

De nya produktnamnen

Print, Publish, Publish Plus och Publish Premium i stället för Fun, Classic, Comfort och Paket Ideal. Den som har känt oss ett tag har ”vuxit upp” med dessa paket. I framtiden kommer dock inte bara namnen att ändras, utan även några av de tjänster som ingår i paketen, med vilka vi på olika sätt stöder dig med ditt bokprojekt.

Du undrar säkert vilka nya tjänster som väntar dig. Så låt oss ta en titt på detaljerna:

Den nya produktstrukturen från och med 14 maj 2024

Print 0 kr

Skapa och tryck din egen bok

Med det här paketet kan du ge liv åt din berättelse, din erfarenhet eller dina kunskaper i en tryckt bok och ge den som gåva till familjemedlemmar, vänner eller andra bokfantaster. Din bok kommer inte att publiceras eller finnas tillgänglig i några bokhandlar eller nätbokhandlar. De enda kostnader du har är tryck- och fraktkostnaderna per bok. Tryckpriset ändras beroende på hur många exemplar du vill trycka, eftersom mängdrabatt är möjligt. Ju fler böcker du beställer, desto billigare blir varje bok att trycka. Skulle du vilja ge ut din bok i framtiden, kan du när som helst uppgradera från Print till Publish eller Publish Plus genom att göra en ny utgåva.

Vem passar Print för?
För alla som vill få en tryckt bok för privat bruk såsom t.ex. fotoböcker, släkthistorier, biografier, kokböcker, jubileumsskrifter, doktorsarbeten, presentböcker, etc.

Publish 1 199 kr

Publicera din bok som tryckt bok och e-bok i bokhandeln

Drömmer du om att din bok ska finnas i bokhandlar och nätbutiker – och att andra ska kunna läsa dina berättelser eller ta del av din expertis inom ett visst ämne? Då är BoD Publish rätt val för dig. Din bok kommer att finnas tillgänglig i de flesta bokhandlar och nätbokhandlar samt internationellt, om så önskas. Du kan välja om du vill publicera din bok även som e-bok utan extra kostnad eller om din bok bara ska finnas som tryckt bok. E-boken distribueras i så fall på alla relevanta plattformar och nätbokhandlar såsom t.ex. Adlibris, Bokus. Amazon Kindle Shop, Apple Books, Google Play och många fler.

Dessutom görs din bok tillgänglig i BoD Bokshop och om du har en egen webbsida kan du använda vårt verktyg för en widgetshop. Så ökar du dina försäljningschanser och når fler läsare.

Hur du skapar din bok kan du läsa om under Hjälp på vår webbsida. Där hittar du också gratis Word-formatmallar för din bok. Du har också möjlighet att beställa ett visningsexemplar för 549 kr, där en korrigerungsrunda ingår, ifall du behöver ändra på något (genom att du laddar upp nya PDF-filer). Fördelen är att du inte längre behöver beställa en tryckt bok med paketet Print (tidigare BoD Fun) först, för att kunna förhandsgranska din bok.

Om du först beställer ett provexemplar via Print och sedan vill publicera din bok med Publish i efterhand, måste du bearbeta bokens inlaga igen då bokens ISBN måste finnas med samt att du måste bearbeta bokprojektet en gång till i myBoD.

Vem passar Publish för?
För alla som snabbt vill publicera sin tryckta bok och e-bok (valfritt) på egen hand och nå ut till sina läsare samt vill få en bred distribution i bokhandeln och nätbokhandeln. 

Publish Plus 3 499 kr

Publicera din bok med ytterligare professionella författartjänster

Vill du väcka intresse hos så många läsare som möjligt med din bok? Då är det extra viktigt att ha ett professionellt bokomslag för att öka dina försäljningschanser. Det är därför Publish Plus innehåller en extra professionell tjänst, nämligen Omslagsdesign Plus! Omslagsdesign Plus erbjuder unika genrespecifika färdigdesignade omslag och du väljer ett som endast används för ditt bokprojekt. Du kan välja ett passande omslag för din bok bland ett brett utbud av professionellt utformade omslag, vilket ger din bok ett positivt första intryck hos läsarna på nolltid. Dessutom kommer din bok att lyftas fram under minst 4 veckor som boktips i BoD Bokshop tillsammans med andra böcker. En liten startupplaga på 3 exemplar ingår.

Hur du skapar din bok kan du läsa om under Hjälp på vår webbsida. Där hittar du också gratis Word-formatmallar för din bok. Vi ger dig såklart också gärna råd via telefon eller e-post om hur BoD:s processer och verktyg fungerar.

Vem passar Publish Plus för?
För alla som snabbt vill publicera sin tryckta bok och e-bok (valfritt) med ett professionellt formgivet omslag och som vill ha ett visningsexemplar först innan boken blir godkänd för publicering.

Publish Premium 7 999 kr

Publicera din bok med våra bokexperter

Du älskar att skriva böcker. Det kreativa skapandet av bokprojektet och att sätta dig in i publiceringsprocessen är en utmaning för dig, eller så har du inte tid. Med BoD:s bokexperter vid din sida, hjälper vi dig att förverkliga din bokidé och att uppnå din bokdröm. Tillsammans ger vi ut din bok precis så som du vill ha den!

Vi ger dig råd redan från början av ditt bokprojekt. Vi pratar med dig om ditt manuskript, om dina mål, din målgrupp och framför allt om dina önskemål och om hur de kan förverkligas. Sedan följer vi dig hela vägen fram till utgivningen. Ett professionellt utformat bokomslag till din bok, utformat av en professionell formgivare enligt dina önskemål, och tjänsten Design av inlaga Standard ingår i Publish Premium-paketet. Självklart får du även ett visningsexemplar att godkänna först innan vi släpper boken. En liten startupplaga på 3 exemplar ingår också. Dessutom kommer din bok att lyftas fram under minst 4 veckor som boktips i BoD Bokshop tillsammans med andra böcker.

Vem passar Publish Premium för?
För alla som vill publicera sin bok och e-bok (valfritt) med personlig rådgivning, konstruktiv feedback från erfarna proffs och professionellt stöd. Som en del av rådgivningen och under bokprojektets gång kan du också anpassa valet av författartjänster eller lägga till nya i det här paketet. 

Vi på BoD hoppas att du kommer att tycka om våra nya paket och tjänster lika mycket som oss!


Har du frågor?

Du kanske redan hittar svaren nedan i våra FAQ:

Jag skulle vilja använda produkten ”Publish Plus” med mitt eget bokomslag. Är det möjligt?

Det speciella med BoD Publish Plus är att det ingår ett professionellt formgivet bokomslag. Med vårt Publish Plus-paket får du en professionell tilläggstjänst som fokuserar på att boken får ett tilltalande och säljande omslag! Coverdesign Plus erbjuder unika genrespecifika omslag som endast används för ditt bokprojekt. Om du redan har ett professionellt utformat bokomslag, rekommenderar vi vårt paket Publish. Om du vill använda andra tjänster, t.ex. design av inlaga, korrekturläsning eller språkgranskning, kan du boka till dessa.

Jag har redan fått mitt bokomslag skapat av min egen grafiska formgivare. Men jag skulle ändå vilja att min bok lyfts fram under boktipsen i BoD Bokshop. Är det möjligt?

Möjligheten att att lyfta fram din bok under minst 4 veckor som boktips i BoD Bokshop är bara tillgänglig med paketen Publish Plus och Publish Premium. Med paketet Publish blir din bok såklart tillgänglig i BoD Bokshop, men inte under Boktips.

Vad exakt betyder ”Omslagsdesign Premium”?

Omslagsdesign Premium ger ditt omslag en personlig och professionell design. Våra bokexperter arbetar tillsammans med dig för att utveckla idéer och våra formgivare skapar två förslag som på ett perfekt sätt visar upp din bok.

I paketet Publish Plus har jag möjlighet att köpa till ett visningsexemplar för 549 kr extra. Vad är fördelen med detta och varför kan jag inte bara välja produkten ”Print”?

Om du väljer till att du vill ha ett visningsexemplar i paketet Publish får du direkt ett ISBN för din bok, vilket behövs vid publicering av en bok. Om du först har skapat ditt bokprojekt med paketet Print och sedan vill publicera boken, så måste du skapa ett nytt bokprojekt med Publish och ladda upp omarbetade filer. (lägga till impressum, ISBN och streckkod på omslaget). Dessutom behöver ditt bokprojekt bara kontrolleras en gång av oss och du får snabbare återkoppling på om din bok är godkänd för bokhandeln. Alternativt kan du naturligtvis använda Print först och sedan Publish, men det blir mer arbete för dig.

Jag hittar inte möjligheten att endast göra en e-bok. Varför är det så?

För oss hör tryckt bok och e-bok ihop. Du kan nå olika målgrupper med båda formaten och på så sätt öka uppmärksamheten och räckvidden av din titel. Självklart kommer vi i fortsättningen att erbjuda en gratis professionell e-bok för varje publikation (Publish, Publish Plus och Publish Premium). Du väljer själv om du vill ha en e-bok eller inte, när du bearbetar ditt bokprojekt i myBoD. Vi erbjuder dock inte längre möjligheten att bara göra en e-bok.

Finns det andra tjänster förutom de som är med i paketen, som jag kan boka extra?

Ja, absolut! Våra bokexperter ger dig stöd inom områdena skrivande, formgivning och marknadsföring. Du kan boka alla de tjänster du behöver för att professionalisera ditt bokprojekt. Vi kan hjälpa dig till exempel med språkgranskning, korrekturläsning, omslagsdesign eller fantastiska illustrationer. Kanske du även är intresserad av att göra en ljudbok eller internetmarknadsföring. Du hittar en bra översikt över alla tjänster vi erbjuder under Författartjänster.

Jag brukade använda BoD Comfort och hade alltid en personlig kontaktperson. Jag kan inte längre hitta den här produkten – vad ska jag göra i framtiden?

BoD-teamet kommer att fortsätta att stödja dig med dina bokprojekt. Vår kundtjänst hjälper dig gärna att hitta rätt produkt för dig. Med BoD Publish Plus har du fortfarande möjlighet att få personlig rådgivning och med vår nya produkt BoD Publish Premium kan du individuell rådgivning redan i början av ditt bokprojekt. Med BoD:s bokexperter vid din sida, hjälper vi dig att förverkliga din bokidé och att uppnå din bokdröm. Tillsammans ger vi ut din bok precis så som du vill ha den!

Med BoD Comfort brukade jag kunna skicka mina uppgifter direkt till min kontaktperson. Är detta fortfarande möjligt?

Om du tycker att det är svårt att ladda upp filer eller att skriva in alla uppgifter i myBoD, hjälper vi dig med Publish Plus. Då har du redan ett professionellt bokomslag och vi kommer att arbeta tillsammans med dig för att hitta en lösning på andra hinder.

Jag har redan fått hjälp med att skapa PDF-filerna, men hittills har BoD alltid infogat streckkoden på omslaget och bokens impressum, som en del av BoD Comfort. Hur kommer detta att fungera i framtiden?

Om du redan har hjälp från grafiska formgivare kan du helt enkelt skicka streckkoden och informationen för tryckortssidan till den personen så snart du har påbörjat ditt bokprojekt. Du får då ISBN och kan ladda ner din streckkod i myBoD. Du hittar ett exempel på ett impressum på vår webbsida under ”Skapa en bok”.

Författare

Linda Reumann

Hon har jobbat på BoD sedan hösten 2016. Hon är ansvarig för marknadsföringen, sociala medier och arrangerar bland annat olika evenemang hos BoD. På bloggen delar hon tips och råd kring bokutgivning och marknadsföring.

Fler inlägg

Kommentarer

 • Jag har skrivit en fin historisk novell och vill publisera den för 1199 kr.
  Min Emailadress är

 • Denna bok består av en lång novell och tre artiklar
  Novellen heter KRIG OCH KÄRLEK – berättelsen om ett forntida rike
  Artiklarna är GLOBAL STORM, INDIANERNA och DAVID BERKOWITZ
  Det handlar om Khazarien och artiklarna om samma intressesfär.

  • Hej!
   Det gläder oss att du vill publicera ditt verk med BoD.
   Kontakta gärna vår kundservice som hjälper dig vidare med detta. Du når kundservice på 08-502 56 600 eller via e-post info@bod.se

   Med vänlig hälsning Linda/BoD

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält