Helhetslösningen för din bokutgivning: Paket Ideal

Ditt manuskript är klart – en lektör eller textkunniga bekanta har läst och bearbetat din text och du känner dig nu redo för att ta…

Som BoD-författare har du möjlighet att anlita just de tjänster som du behöver för din bokutgivning. Allt ifrån en professionell språkgranskning, till design av inlaga och omslagsdesign. Du har möjlighet att boka dessa författartjänster efter behov eller att tillsammans med din personliga projektpartner hos BoD sammanställa ett helhetspaket som innehåller allt som behövs för att din bok ska kunna ta form och nå dina läsare. För att underlätta sammanställningen av alla slags tjänster har BoD skapat Paket Ideal för dig. Paketet som innehåller just det som är relevant när ditt manuskript är klart: en design av inlaga (boksättning), en enastående omslagsdesign samt ett utgivningspaket innehållande tryckt bok och e-bok. Här förklarar vi paketets tre delar i detalj.

Boksättning med Design av inlaga basic

För en läsvänlig och harmoniskt designad text behövs en professionell boksättning. Innehållet i boken – inlagan – är nämligen som allra bäst när läsaren inte alls lägger märke till den. Det ska kännas lätt att ta emot informationen och man ska kunna koncentrera sig på innehållet. Välvalda typsnitt, optimala radavstånd och marginaler, vackra rubrikformateringar och en välplacerad textyta är viktiga beståndsdelar i en professionell sättning.

Med Design av inlaga basic erbjuder BoD dig en sättning av obegränsad mängd text och upp till 15 bilder (mot ett pristillägg kan vi lägga till fler bilder). Du kan välja en av 11 olika sättningstyper som passar din bok och din genre allra bäst. Självklart hjälper din projektpartner dig att välja rätt sättningstyp för din bok.

Du kan läsa mer om sättningen av inlagan här.

Omslagsdesign premium

Bokens omslag och utseende är det allra viktigaste för det första intrycket. Omslaget fungerar som bokens visitkort och är det första läsaren kommer i kontakt med i bokhandeln eller i nätbokhandeln. Med Omslagsdesign premium får din bok just det utseende den förtjänar. Du berättar för din projektpartner hur du önskar att din bok ska se ut eller så ger du BoD:s grafiker fria händer att designa ett individuellt utseende för din bok, utifrån ditt manuskript. Du får två utkast att välja mellan och du kommer definitivt inte bli missnöjd med resultatet!

Du kan läsa mer om Omslagsdesign premium här.

bokidé, skoljuridik


Våren 2018 kontaktade jag BoD angående utgivningen av ”En yachties födelse”. Efter ett informativt samtal med BoD:s medarbetare fick jag en offert på de tjänster jag behövde för utgivningen av min bok. När manuskriptet redigerats klart av BoD:s lektör blev boken designad inom några dagar. Resultatet blev över alla förväntningar!

– Mikael Andersson

”En yachties födelse” kan beställas i BoD Bokshop m.fl.

Till vänster ser du skissen som författaren till en ”En yachties födelse” skickade till oss. Han föreställde sig en segelyacht som glider fram i solnedgången. Vår grafiker mottog denna skiss samt en innehållsbeskrivning. Därpå designade han snabbt några omslagsutkast till titeln. Omslagsförslagen kan du se nedan.

Ett av förslagen föll författaren direkt i smaken: omslaget till vänster har precis den effekt som författaren förväntade sig – det förmedlar stämningen i boken exakt!

Utgivning av tryckt bok och e-bok med BoD Comfort

När inlagan och omslaget till boken är klara är det dags för din bok att publiceras. BoD Comfort är den enklaste och bekvämaste lösningen för bokutgivning. På basen av de tryckfärdiga filerna trycks ett visningsexemplar som skickas till dig för godkännande. Skulle du upptäcka något som måste korrigeras, innan boken kan publiceras, har du möjlighet att göra det nu. Ett andra visningsexemplar trycks och skickas till dig för slutgiltigt godkännande.

När du godkänt visningsexemplaret kan boken publiceras och komma ut i alla svenska nätbokhandlar, både som tryckt bok och e-bok. Boken blir även beställningsbar i fysisk bokhandel och nedladdningsbar i alla näthandlar, som erbjuder e-böcker, såsom Bokon, Adlibris, Google Play och iBookstore.

För att din bok ska bli en försäljningsframgång hjälper din projektpartner dig dessutom att välja rätt sökord, som är relaterade till boken, och rätt varugrupper inför katalogiseringen av din bok. BoD Comfort innehåller ISBN för både tryckt bok och e-bok, visningsexemplar med korrekturmöjlighet, katalogisering i bokhandeln, en personlig projektpartner samt en startupplaga på fem tryckta exemplar.

Du kan läsa mer om BoD Comfort här.

ALLT I ETT PAKET

Med tjänsterna Design av inlaga basic, Omslagsdesign premium och BoD Comfort erbjuder vi dig en helhetslösning för din bokutgivning. Från den 11 mars fram till den 6 maj erbjuder vi dessa tjänster rabatterat till paketpriset 7 749 kr inkl. moms (reguljär kostnad: 8 797 kr inkl. moms). Sänd en förfrågan till info@bod.se och ange Paket Ideal som ämne.

Kommentarer

 • Jag tar gärna emot förslag på hur omslaget ska se ut samt är intresserad av att få förslag på lämplig boktitel som väcker intresse. Är i övrigt intresserad av att få del av alla förslag som kan bidra till boken. Jag har själv korrekturläst boken och fått hjälp av duktiga människor i min omgivning som kommit med en del synpunkter som jag tagit hänsyn till. När vi kommer till ett läge där det blir aktuellt att trycka boken är jag i första hand intresserad av att trycka upp c:a 100 ex.

  • Hej Björn,

   Kontakta gärna vår kundtjänst på info@bod.se eller ring 08-463 10 97. Vi kan förklara hur BoD fungerar och hur vi kan hjälpa dig vidare.

   Hälsningar
   Linda/BoD

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält