Berätta för oss om din bokidé!

Håller du på med ett bokprojekt och skulle du vilja prata med en expert för att komma vidare? Delta i så fall i vår tävling…

30.07.2019 · Maria Bengs Allmänt · Egenutgivning · Event

Skriver du på en bok och har du börjat fundera på hur boken kommer att ta form? Har du tankar såsom vilken titel boken ska få, hur mycket boken ska kosta i bokhandeln eller hur din bok ska nå läsarna? Eller har du redan till och med publicerat en bok och vill skapa en nyutgåva eftersom du behöver förbättra en del punkter som till exempel utseendet på boken. Kanske även innehållet behöver bearbetas eller så behöver du skapa en marknadsföringsplan. I så fall är denna tävling just för dig!

BERÄTTA FÖR OSS OM DIN BOK

Det är lätt som en plätt att delta! Presentera din bokidé på några rader och förklara varför det känns viktigt för dig att publicera din bok. Föreställ dig att du berättar om din bok till någon som inte känner dig men som vill läsa din framtida bok. Det är inte viktigt att du beskriver alla detaljer kring din bokidé eller ditt bokprojekt – du behöver heller inte ha en titel på boken än – det viktiga är att du förmedlar din idé och din entusiasm!

Så här deltar du: skriv ihop din bokidé på sammanlagt max. 700 tecken (ja, det är inte mycket men det gäller att vara kreativ!) och publicera ditt bidrag nedan här i blogginlägget genom kommentarsfunktionen – eller skicka in bokidén per mejl till marknadsforing@bod.se (ange ”Bokidé” som ämne) senast den 31 augusti.

Vi kommer välja ut tre bokidéer som vinner en gratis professionalitetscheck!

HITTA DIN UTGIVNINGSSTRATEGI MED HJÄLP AV EN EXPERT!

En professionalitetscheck på BoD innebär ett samtal med en av våra professionella författarrådgivare med syftet att utveckla en utgivningsstrategi för dig och din bok. Under det 45 minuter långa samtalet går du tillsammans med din författarrådgivare igenom många olika aspekter kring din bokutgivning – bland andra valet av den perfekta titeln, designen på boken, marknadsföringsmöjligheter och möjliga event för att gynna din bokförsäljning. Med priset som är värt 990 kr har du chansen att tillsammans med en erfaren författarrådgivare låta ditt bokprojekt mogna. Detta är nyckeln till din boks framgång!

Om du vill vara en av de tre lyckliga vinnarna så är det bara att skriva till oss!

Här kan du läsa om de allmänna villkoren.

 

Författartjänster

Behöver du hjälp med att publicera din bok eller vill du överlåta språkgranskningen, korrekturläsningen och designen av boken till någon professionell? Kontakta oss och vi tar hand om ditt bokprojekt! Själv kan du bara fokusera på nästa steg i din bokutgivning.

Är du intresserad av våra författartjänster? Det är hur lätt som helst! Skicka in din manuskript i en Word-fil till info@bod.se. Därpå får du en personlig offert (icke bindande).

Läs mer om BoD:s författartjänster

 

Kommentarer

 • Min bok
  Skulle handla om min uppväxt, skriven som tredje part.
  Om hur det var att växa upp med vetskapen om att jag blev till i en våldtäkt, där jag inte var önskad men ändå lyckades vända från elände till en helt ok vuxen tid.
  Men med massor av olika händelser från giftigt svampätande till misshandel.

 • Text, ord, dikter, haiku vävs samman till en helhet av dåtid, nutid, framtid. Bildar mönster, konturer av en barndoms sorgesamma skådespel där uppväxten med en alkoholiserad mor kommer att prägla livets fortsatta väg. Barnet snurrar, dansar, yr förtvivlat in i en vuxenvärld av oförutsägbarhet, men där orden lever, ger kraft, vill fortsatt färdväg. De räddar och ger kraft där relationer faller igenom universums svarta hål av sårbarhet, sorg och smärta…

 • Jag har påbörjat min bok om åren som lärare
  Undervisade annorlunda och jag vill dela med mig av situationer jag och mina elever upplevt genom åren. Jag har berättat om min bok för två personer på Malmö universitet och de vill forska kring min bok när den blir klar.
  Mellan varje berättelse skriver jag kloka/roliga saker mina elever sagt. Boken är helt ovetenskaplig, men utlämnande. Jag berättar både när saker blivit bra och när jag gjort misstag. Hur jag använde läroplanen för att eleverna skulle äga sin utbildning och att jag alltid var medmänniska först, sen vägledare.
  Jag har stark tro på att en del lärare kan ha nytta av min bok

 • En parafras på George Batailles filosofiska franska finsnusk fast på göingedialekt hemma hos en gravt alkoholiserad sjöman som samlar ryska sidvagnsmotorcyklar.I frakturstil och medföljande doftkort som luktar sperma om man skrapar dom.Gärna sen omgjort också till teater a la Werner Schwab.

 • Hej!
  Min bok ska handla om min morfar. Han var rallare. Han föddes i närheten av Lilla Edet. Han föddes som oäkta son till en storbonde/brukspatron. Han rallare sig sedan upp genom Sverige, träffade min mormor i Storuman och blev kvar där. Hur han träffade henne och att de blev ett par är en fantastisk kärlekshistoria. Han blev också såsmåningom fackligt aktiv. Han har lämnat efter sig ett material som han skrivit om sitt liv. Det skulle jag vilja bearbeta till en bok.

 • Visdomar för ett lyckligare liv

  En alfabetisk rådgivare för dig som vill få impulser för att komma närmare en bättre värld.

  Den röda tråden bildas av två principer: helhetstänkande och konstant reevaluering i syfte att skräddarsy ditt nya jag.

  Läs hela boken på en gång, bara särskilda ämnen, ett bokstav åt gången eller använd den precis som du vill. Lyft ditt sätt att agera så att alla människor mår bättre eller odla fram goda egenskaper i dina medmänniskor.

  Nyfiken? Öppna boken och upptäck ett uppfriskande tänkesätt.

 • Bildrika Bygde Berättelser med handlingen förlagd till Albert Engströms tassemarker, Hultbygden ; Skurugata / Tjuva Jösse .. Hässlåsa Damm / Näckens vackra dotter dansar naken Hults hembygdsgård med bygdespel, nu senast Fattigstugan
  Bildrika = teckningar, foto och bildrikt målande berättelser …

  För kännedom – googla på han vill öka besökandet i bygden !

 • Min bok handlar om forskare som kidnappar människor till deras hemlighetsfulla forskning. De vill forska om vad som händer om människor plötsligt blir utan internet, de kidnappade människorna går alltså tillbaka till andra halvan av 1900-talet innan internet kom till hushållen. Fokus ligger inte på forskarna, utan på de kidnappade människorna, hur de kan tänkas reagera.

 • Min bok heter Artefakten och är första delen i en trilogi som heter Fibonaccis sällskap. Huvudpersonen heter Julia. Hon är arkeolog och vet inte om att hennes släkt har krafter som medelst dessa krafter styr skeenden i världen. När hennes mamma dör, kontaktar hennes moster henne och det är början på en lång resa såväl bokstavligen som bildligen.

 • Min bästa vän blev för 4,5 år sen pappa till en underbar liten dotter, Mikaela. Jag vill skriva en fictionbok om henne som ung, kvinnlig protagonist som växer upp i närframtiden med starka kvinnliga förebilder och behöver utkämpa en helt ny kamp mot hoten som byggs upp mot mänskliga rättigheter, det annalkande tredje världskriget och en verklighet som kanske inte är vår framtid men kan bli om vi inte rycker tag i vår nutid.

 • Jag vill skriva en bok om en kvinna som blir ner tyckt och hånad av sin make på olika sätt samt om otrohet i äktenskapet. Det gör henne svag fram tills hon inser sin starka sida för vad som är rätt och fel. ”Mikael klippte till Sara rakt i ansiktet med högerhanden då hon inte gjorde som han hade beordrat henne att göra. Hennes ansikte var framåt lutat och tårarna började sakta komma fast hon försökte hålla dem inom sig för att dölja sin rädsla för Mikael som stod raklång och bara hånflinade åt Sara. Han brukade kommentera bland annat att hon var fet eller hade kläder som inte passade hans smak. Han skyller över problemen så att det ska vara Saras fel fast det egentligen är Mikaels egna”.

 • Att hinna vara människa i en värld där pressen trycker sönder stressen, hur vi kan lätta mellan raderna för att hitta en väg ut från pressen som trycket texten på sida som för oss ut i livet i stressen av pressen drivande mediabrus som rusar i samtid via wi-fi och igenom alla våra hus och kroppar. Hur glädjen kan ena oss i pressen som trycker oss igenom stressen för hitta vår tid i allt trafik i brus!

 • Såhär skrev jag en Aprildag år 2013 fyra månader efter att min son Gabriel tog sitt sista andetag.

  “Nu känner jag starkt att jag skulle vilja göra något. Vad som helst för att hjälpa andra drabbade.
  Jag vet inte på vilket sätt ännu men inom sin tid, när jag är tillräckligt stark då ska jag göra allt i min makt för att hjälpa föräldrar som mist ett barn”

  Gabriel dog i plötslig spädbarnsdöd när han var tre månader. Under tiden då Gabriel dog och tiden efter hans död skrev jag dagbok.
  Texterna vill jag föreviga i en bok. Det är en blandning av sorg, bearbetning, kärlek, relationer, att hitta tillbaka till livsglädjen och om att våga bli gravida igen.

 • Aldrig mer – Min bok handlar om uppväxten i en sekt, hur det har påverkat mig som person och mitt liv, att växa upp med psykiskt sjuka föräldrar, min psykiskt sjuka syster och hur jag lyckats ta mig igenom livet och hålla mig stark trots motgångar. Aldrig mer ska jag låta någon styra mitt liv och mina tankar.

 • Jag, min mamma och min kusin har ett bokprojekt tillsammans med min 105-åriga mormor. ” Bagar Berthas Bakbok” är vår titel och boken är en hyllning till passion för bakning, en historia om kärleken till bygden och en hyllning till vår kära mormor och stora fantastiska förebild. Vi har uppmärksammats i tidskriften Året Runt och i div lokaltidningar, radio och på Facebook sidor. För oss skulle denna vinst betyda att vi kommer ett steg längre mot att genomföra vår dröm. Tveka inte att kontakta mig för mer information. Bästa hälsningar Anna-Karin

 • Min bok beskriver två olika sidor om två liv men om en relation.

  Två personer, två liv och två länder med en historia. Två olika författare som berättar om en relation. Psykologisk berättelse om relationen mellan två personer. Det är en psykologisk analys med två olika visioner och beteende som skapar en äventyrs erfarenhet för båda två. En livsväg som slänger ut till en avslutning. Stänger dörren för en men öppnar for andra.
  Realism och känslor vilka skapar ett bildspråk.

 • MIn idé var att skriva en bok om mitt behov av fantasi när jag var barn (och är fortfarande). Men den är inte självbiografisk. Den handlar om en varelse i kanalerna i Göteborg som med hjälp av sin kontakt (som är ett barn) sprider vad som kan hända när man gör vissa ingrepp i miljön runt om. Det skall vara en slags fantasybok för ungdomar men den skall även innehålla problemen med relationer i dagens samhälle samtidigt som den skapar spänning

 • Gustav och Mimmi två syskon katter från två kullar. Boken skulle handla om deras olika äventyr i skogarna kring där dom bor. Hur dom träffar olika små varelser och alla upptåg som dom hittar på. Berättat ur katten Gustavs perspektiv. En bok för lite barn från 7 år.

 • Min bok bygger på verkliga händelser kring att leva med en missbrukare i ett destruktivt förhållande som till slut leder till att jag och mina barn tvingas fly och leva med skyddad identitet. Kampen om att våga leva igen och rädslan över att bli upptäckt. Man får följa hela resan med allt vad de tankar och känslor som skuld och skam. Tanken är att boken ska vara ett stöd till de som lever i en liknande situation. Att stärka att de inte är ensamma men är skriven som en novell.

  Titel är klar och några kapitel är skrivna men det är tungt att vara så naken och återuppleva minnena igen. Dock tror jag att den kommer att vara till hjälp för många just av den anledningen.

 • Polis- och spänningsroman som inte innehåller mc-gäng, trafficking, gängkriminalitet, droger, etc.

  ”4:e boken om polisinspektör Annika Vestander, som snart ska gå i pension. Hon värnar om utsatta kvinnor, och sin egen familj. Boken, DEADLINE, har fiktiva mord, men realistiskt polisarbete. Annika har alltid velat arbeta med grova brott, men nekats detta av högre chefer. Hon har då kört sitt eget race, letat och pusslat vid sidan om sina egna uppgifter, och med hjälp av en kollega löst några mord. DEADLINE börjar med ett bortrövande av en nyfödd baby, 50 år tillbaka i tiden, och tar oss framåt till 2017, där gammalt och nytt vävs samman. En ung kvinna hittas mördad i polishuset, två kvinnliga poliser blir bestulna på pengar, och en äldre kollega till Annika stjäl toapapper och skyddar sin son som kan vara en presumtiv gärningsman…”

 • Jag skriver om min mammas barndom i Danzig (Gdansk) nuvarande Polen, hennes uppväxt (född-28), krigsupplevelser och flykten i mars -45. Hur hon hamnade i flyktingläger på Själland och efter två år kom till Nordtyskland. Hon berättar om sitt liv som både fabriksarbetare och artist i efterkrigstidens sönderbombade städer och sin tid i Oxford, England. Avslutar med hur hon kom till Sverige -51 och hur livet var på landet då.
  Jag skriver sedan ca. tio år vanligtvis korta dikter på poeter.se och populärpoesi och har publicerats i ett antal antologier. Har jobbat som språklärare och översättare av allt från tekniska texter till poesi.

 • Jag träffade för tre år sedan en man som hade bott utomlands i 36 år, i bl a Saudiarabien.
  Hans historia var så spännande att jag erbjöd mig att skriva en bok om hans äventyr; mer spännande än ”100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Fast med bildbevis – han var fotograf och filmare.
  Han berättade, jag skrev.
  I oktober 2018 skrev vi sista kapitlet.
  En månad senare dog han.
  Hans historia är alltför fantastisk för att stanna hos mig. Självklart vill jag ge ut boken om hans liv!
  Men jag kommer inte loss efter att han dog. Jag behöver hjälp att se hur boken bäst ska läggas upp.
  Jag vill göra det här för Gunnar. Och jag vill göra det bra.
  Det vore underbart att få den hjälpen!

  • Hej! det har gått 4 år sedan du skrev detta, jag halkade in då jag googlade om att skriva en bok. och jag måste bara säga att jag hoppas att din och Gunnars historia blev eller iaf snart är en utgiven bok. För åh vad jag vill läsa den !!🌷 mvh Maria.

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält