En professionell sättning av inlagan – vad är det?

En professionellt designad inlaga höjer läsbarheten och skapar en bättre läsupplevelse. Men vad är det som gör att inlagan verkar professionell?

06.11.2017 · Maria Bengs Allmänt · Skapa bok

Din text känns helt klar  den har blivit korrekturläst och granskad av flera kunniga personer. Nu gäller det bara att snabbt formatera texten och skapa ett omslag så att det går att trycka boken  eller inte? För att texten ska kännas bekväm att läsa är det viktigt att den uppfyller vissa krav.

HUR SER EN VÄLDESIGNAD INLAGA UT?

Designen av inlagan är som allra bäst när läsaren inte alls lägger märke till den, utan känner att det är lätt att ta emot informationen och kan koncentrera sig på innehållet. Ett välvalt teckensnitt samt textstorlek, som passar till bokens genre, korrekt inställda radavstånd och marginaler samt en väl placerad textyta hör till – det vill säga allt som gör en bok lättläst och får den att verka professionell. Även korrekt skapade titelsidor, d.v.s. de inledande sidorna i boken, sidnumrering och bokens impressum är en viktig del av inlagan.

Med vår författartjänst Design av inlaga basic kan vi erbjuda dig 11 olika sättningstyper som garanterar välvalda teckensnitt och textstorlekar samt andra viktiga element såsom korrekt placering av rubrikerna och sidnumreringen eller användandet av anfang vid nytt kapitel. Även om vissa sättningstyper rekommenderas till särskilda genrer kan du självklart välja den variant du önskar för ditt manuskript.

Här kan du se exempel på några sättningstyper:

Boksättning
Boksättning
Boksättning
För att förstora upp bilderna klickar du på dem. Här kan du se alla 11 olika sättningstyper.BoD-författaren Bosse Elftorp, som gav ut ”Den goda makten – finns den?”, skötte textredigeringen på privat håll och lät hans son Mattias Elftorp designa det attraktiva omslaget till titeln. Det enda som saknades var en professionell sättning av inlagan innan boken kunde ges ut. Han anlitade därför BoD:s författartjänster för boksättningen.
Den goda makten
”Jag behövde någon som kunde ge innehållet till min bok ett professionellt utseende, efter att min son designat omslaget till min titel ’Den goda makten – finns den?’. I och med att BoD skulle ge ut min bok bad jag dem designa inlagan. På så vis fick min bok precis det utseende jag hade tänkt mig.”

– Bosse Elftorp


Rabatt på Design av inlaga basic

Från den 6 november fram till den 4 december kan du dra fördel av en rabatt på 25 % vid bokning av Design av inlaga basic. Sänd oss en förfrågan så får du en personlig offert. Har du frågor kring våra boksättningstjänster eller våra övriga författartjänster kan du självklart kontakta BoD-medarbetarna per e-post eller telefon: info@bod.se / 08-463 10 97.

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält