Vikten av en professionell korrekturläsning

Du har själv läst igenom ditt manus otaliga gånger; du har även låtit vänner eller familjemedlemmar läsa igenom det och de har gett dig kommentarer,…

04.09.2017 · Maria Bengs Allmänt · Skapa bok

Som författare koncentrerar man sig på själva innehållet i boken inte så mycket på grammatik och interpunktion. Därför är det självklart till stor hjälp om familj och vänner kan granska manuset. Men tyvärr underskattar många egenutgivare vikten av en professionell korrekturläsning. Läsaren ser nämligen felstavningar direkt, vilket i värsta fall kan leda till sämre recensioner.

VÅRA MEDARBETARE FÖR BOKDESIGN- OCH SPRÅKGRANSKNING REKOMMENDERAR

För att din text ska bli så professionell som möjligt rekommenderar vi att ditt manuskript får en språkgranskning innan den till sist blir korrekturläst. I samband med språkgranskningen granskas nämligen förutom språket även handlingen och logiken. Eftersom en språkgranskning, beroende på manuskriptets omfattning, dock kan bli rätt kostsam bestämmer sig många författare för att avstå ifrån språkgranskningen och bokar istället endast korrekturläsning. En professionell korrekturläsning är definitivt något som varje titel borde få.

Korrigering
När din text blir korrekturläst granskas den på stavning, interpunktion och grammatik och du kan koncentrera dig på det du tycker om att göra – att skriva. Korrekturläsningen kan bokas för alla genrer och det är i sista hand du själv som bestämmer vilka korrigeringar du godkänner.
Korrekturläsning

 

”Med BoD gav jag ut min barnbok Maxi i Ängslandet som e-bok. Det kändes smidigt att kunna mejla in manuset för korrekturläsning och få tillbaka det helt felfritt inom några dagar. På så vis hade jag möjlighet att snabbt och professionellt ge ut min egen barnbok.”

– Oliver Kuster


Rabatt på korrekturläsning

Från den 4 september fram till den 2 oktober kan du dra fördel av en rabatt på 15 % vid bokning av en professionell korrekturläsning. Sänd oss en förfrågan så får du en personlig offert. Har du frågor kring vår korrekturläsningstjänst eller våra övriga författartjänster kan du självklart kontakta BoD-medarbetarna per e-post eller telefon.

Kommentarer

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält