Författartjänster före utgivningen

Vare sig egenutgivning är nytt för dig eller du har mycket erfarenhet – med BoD:s författartjänster får du professionellt stöd för bokdesign, korrekturläsning och marknadsföring.…

Ett bra koncept innan bokutgivningen är minst lika viktigt för framgången som marknadsföring och reklam medan du jobbar med bokprojektet och efter att boken har blivit utgiven. Med BoD:s författartjänster får du professionellt stöd genom hela bokprojektet – innan, medan och efter utgivningen. De tjänster som ger dig stöd innan utgivningen presenterar vi nedan.

Första steget – manuskriptgranskning

Det är alltid värdefullt att låta någon annan läsa din text innan publiceringen. Vare sig det handlar om ett professionellt lektörsarbete eller en väns kontrolläsning, är feedback på texten alltid viktigt. För att få en idé om var du står med din text erbjuder BoD manuskriptgranskning. Du får fem provspråkgranskande sidor ur ditt manuskript, en skriftlig bedömning av din skrivstil på basen av 50 sidor ur ditt manuskript samt en rekommendation för bokens design. Om du sedan väljer att beställa språkgranskningstjänsten för hela manuskriptet drar vi av priset på manuskriptgranskningen av det totala priset.

Alla författartjänster är individuella och det är enkelt att sätta ihop ett paket utifrån det din bok behöver.

Det första intrycket – bokomslaget och boksatsen

Ett välutformat bokomslag kan ha stort inflytande på din boks framgång. Omslaget är det första som läsaren ser av din bok och borde därför vara professionellt, passa till innehållet och väcka intresse. Saknar du som författare tid eller nödvändiga kunskaper för att skapa omslaget? Med BoD:s omslagstjänster får du hjälp med allt kring omslagsdesignen och du behöver inte först leta efter kunniga grafiker eller illustratörer. Låt våra medarbetare ta hand om allt åt dig.

Du har möjligheten att välja mellan två omslagstjänster: Med Omslagsdesign basic (999 kr) kan du välja bland 36 omslagsmallar och låta oss anpassa omslaget enligt dina önskemål – du väljer din egen omslagsbild, färgen på omslaget samt färgen på typsnittet. Omslagsdesign premium (2 999 kr) innehåller en helt individuell omslagsdesign som är anpassad till din boks målgrupp. Du sänder oss ditt material, t.ex. bilder och omslagstext, och våra grafiker framställer ett omslag helt enligt dina önskemål.

I både Omslag basic och Omslag premium ingår omslagsdesign för både tryckt bok och e-bok.
Inlagan Bokblock basic innehåller 5 bokblocksmallar som du kan välja bland. Det finns mallar för olika genren och du kan välja den sättningstyp som passar din bok och e-bok.

3 299 kr för tryckt bok och e-bok

För mer omfattande fack- och sakböcker, bilderböcker eller speciellt utformade barnböcker krävs en mer anspråksfull design. Här kan du dra fördel av BoD:s inlaga Bokblock premium där din boks innehåll skapas på ett individuellt sätt. Till en början får du en provsättning som du godkänner innan vi utför hela sättningen.

Från 55 kr / normsida för tryckt bok och e-bok

Ett bokexempel av en BoD-författare som bokat bokblocksdesign. BoD tar hand om allt som inlagan ska innehålla, t.ex. sidnumrering, innehållsförteckning och impressum.

Bra läsning – felfritt och sammanhängande

Inget är mer irriterande än att hitta fel i manuskriptet efter utgivningen. Sådana fel får din bok att verka oprofessionell och kan i värsta fall även leda till negativa recensioner. Därför är det viktigt med en noggrann korrekturläsning av texten. Hos BoD kan du beställa olika tjänster till ditt manuskript beroende på vad du behöver. Vid korrekturläsning (från 25 kr) granskas ditt manuskript med hänsyn till rättstavning och interpunktion, redigeringstjänsten (från 50 kr) omfattar även den språkligt-stilistiska finslipningen av ditt manuskript och språkgranskningstjänsten (från 85 kr) innefattar, förutom korrekturläsning och redigering, en komplex bearbetning av manuskriptet med avseende till innehållsliga aspekter, speciellt med hänsyn till överensstämmelser och logisk stringens. Du kommer att se varje korrigering i bokfilen och kan själv välja om det är en nödvändig ändring eller inte. Därmed har du som författare full kontroll över din text. Priserna gäller per normsida (1 800 tecken inkl. mellanslag). Om du har frågor kring bokutgivningen eller om våra specialtjänster kan du kontakta vår kundtjänst.

TIPS: Du är inte säker på om din text behöver en omfattande språkgranskning? Med tjänsten Manuskriptgranskning får du fem språkgranskade sidor av ditt manuskript samt feedback på din skrivstil.

Kommentarer

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält