Vinnare i skrivtävlingen: ditt bästa restips!

Vi på BoD tillsammans med Travel Kollekt och Fantasiresor bad dig skicka dina bästa restips gällande Stockholm och södra Sverige. Vi tog emot fantastiska och…

22.04.2020 · Linda Reumann Event · Skriva

Skrivtävlingen

Tillsammans med Travel Kollekt och Fantasiresor letade vi efter dina bästa hållbara restips om Stockholm och södra Sverige. Restipset skulle passa både miljömedvetna och ansvarsfulla utländska och inhemska turister. Att resa miljövänligt har blivit en viktig del av semestern för många människor. Det finns olika sätt att göra resan snällare mot miljön, som till exempel att undvika bil. Bidraget kunde till exempel hänvisa till följande teman: miljövänliga transportmedel, lokal kollektivtrafik, återvinningsmöjligheter, arkitektur, innovationer inom området hållbarhet, regionala och miljövänliga recept eller restauranger, konst och kultur, miljömedvetna upplevelser och fritidsaktiviteter samt upplevelser med kreativa idéer.

Och även om resor för närvarande inte är rekommenderat, så kan vi alla börja planera och glädja oss inför vår nästa resa när normaliteten långsamt återvänder – då kan vi använda dessa restips som inspiration.


Juryn

LOUISE ZASTROW

Linda Reumann

Sofia Zetterqvist

Juryns uppgift var inte lätt! Vi fick in många härliga och idérika bidrag och vi hade gärna utropat alla som vinnare, men juryn har enats om tre bäst passande restips. Vinnarbidragen erhåller en översättning till engelska inklusive korrekturläsning av en professionell BoD-lektör. De korrigerade texterna, inklusive annat innehåll, blir en del av en resetipsantologi som publiceras av BoD tillsammans med Travel Kollekt.

Våra vinnare

Lars H Rooth – Stockholm

Att ta del av Stockholms omnejd är inte många turister som gör. Lars restips startar nämligen i Vallentuna – där vikingarnas liv för århundraden sedan, ännu ger avtryck i markerna. Sedan fortsätter hans restips in till Stockholm stad. Han ger resenären många personliga tips runtom i Stockholms alla områden med härliga promenader och upplevelser.

Filippa Kindblom – Göteborg

Om du har bestämt dig för att besöka Sveriges andra största stad, ger Filippa dig de bästa insidertips för vad du ska äta och göra när du tillbringar ett par dagar i Göteborg, oavsett om du aldrig varit där förr eller om du fötts i Skansen Kronan. Är du intresserad av konst, kultur och att besöka Göteborgs anrika kvarter i Majorna, är hennes restips det du söker.

Daniela Nasteska Olsson – södra Sverige

Yangtorp är en liten del av Kina, mitt i sydöstra Skåne. Bland lövskog, ängar och fält vilar det imponerande templet – en fristad för dig som vill njuta av en paus i livet, upptäcka och lära dig mer om Qigong, meditera eller bara vara. Daniela vill ta resenärer hit för att de ska må bättre och kunna ta del av en tusenårig kunskapstradition, som ger oss redskapen att hantera vardagen här och nu.

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält