BoD firar världsbokdagen med en tävling

Världsbokdagen är en temadag instiftad av Unesco 1995 för att uppmärksamma boken och upphovsrätten, vilken infaller den 23 april varje år.

21.04.2017 · Linda Reumann Egenutgivning · Event

De flesta har någon gång läst en bok som gjorde särskilt starkt intryck. Böcker kan inspirera och skapa nyfikenhet, eller öppna ens ögon för hur världen ser ut bortom den egna vardagen. De ger oss insikter om andra människors levnadsvillkor, på andra platser och i andra tider. Lika mycket kan de skapa förståelse för ens egna förutsättningar i livet. Många av oss minns en bok som gav en särskilt stark känsla av att ha förstått något nytt och viktigt om världen.
Den 23 april firar man bokens dag. Idén kommer ursprungligen från Katalonien i Spanien där man sedan 1900-talets början har firat skyddshelgonet Sankt Görans dag. Sant Jordi, som han heter på katalanska, är Kataloniens skyddshelgon. Enligt traditionen ska mannen ge bort en ros och kvinnan ge bort en bok. Men nu för tiden ger alla bort både rosor och böcker till varandra.
Unesco plockade upp idén 1995, och utlyste dagen till en dag för boken, alla författare och upphovsrätten. En dag då man sprider idéer och kunskap. Den är också en minnesdag för författare som Shakespeare, Cervantes, Manuel Mejia Vellejo, Laxness, Josep Pla, m.fl.

Ta gärna Unescos och Kataloniens tradition och gör den till din. Ge en bok till en vän så får du se om du får en ros tillbaka.

BoD firar dagen med att hylla författandet och våra författare med en liten utmaning.

TÄVLINGEN

Förutsättningen för deltagandet är att du har publicerat minst en tryckt bok eller e-bok genom BoD, som finns tillgänglig i bokhandeln idag.

Bland alla deltagare lottar BoD ut:

tryckt bok med BoD Classic eller BoD Comfort

  • En upplaga på 10 exemplar av din tryckta bok
  • En BoD-anteckningsbok

 

BoD E-bok eller E-smart

  • En gratis utgivning av den tryckta boken med BoD Classic
  • En BoD-anteckningsbok

SÅ HÄR KAN DU DELTA

Motivera hur du med hjälp av din bok kan sprida kunskap, inspirera andra, skapa glädje eller väcka läsarens känslor. Skriv in din text och boktitel med max. 250 tecken, som kommentar i detta blogginlägg senast den 23 Maj 2017.


Tävlingsvillkoren
 för utlottningen finner du här.

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält