Bokdesign och språkgranskning: Ditt manuskript i goda händer

Språkgranskning, sättning av inlaga och omslagsutformning – ju mer du satsar på ditt bokprojekt, desto större är dina chanser att din bok blir en riktig…

14.02.2017 · Maria Bengs Allmänt · Skapa bok

Du har tillbringat veckor, månader – ja kanske till och med år med att färdigställa ditt manuskript. Nu ska inlagan och omslaget skapas och så är boken klar för att ges ut – eller kanske inte?
Helst vill man se sin bok i tryckt form så snabbt som möjligt, men för att något ska bli bra krävs ofta tid – så är det också med böcker. Sist men inte minst vill du som författare ju ge ut en bok på marknaden som du kan vara riktigt stolt över och som kan mätas med andra titlar på bokmarknaden. Men vilka steg krävs från manuskript till färdig bok?

VÅRA MEDARBETARE FÖR BOKDESIGN- OCH SPRÅKGRANSKNING REKOMMENDERAR

Innan boken formges rekommenderas att ditt manuskript får en professionell språkgranskning eller åtminstone en korrekturläsning. När din text språkgranskas får du respons på din skrivstil och språket kan förbättras, utan att din egen stil förändras. Förutom språket granskas även handlingen och logiken. De ändringar som lektören gör är förbättringsförslag och kännetecknas tydligt i filen; på så vis bestämmer du i sista hand själv hur din text ska se ut rent språkligt och innehållsmässigt.

Efter språkgranskningen sätts och designas inlagan till boken och omslaget formges. För att korrigera småfel, såsom brytningsfel, som kan uppstå vid sättningen, rekommenderar vi en slutlig korrekturläsning. Som sista steg får du se din bok tryckt i form av ett visningsexemplar. Detta är en process som i regel tar mellan två och tre månader.

Jag hade en historia som ville bli en berättad och valde att ge ut min bok ”Låt en annan komma in” hos BoD. Särskilt värdefullt var BoD:s möjlighet att koppla mitt behov av en professionell språkgranskning till en mycket kompetent och skicklig lektör som med fin känsla för texten gav mig värdefull respons och optimerade språket.”

– Christer Ejderberg


SPRÅKGRANSKNINGSKAMPANJ

Från den 15 februari fram till den 15 mars kan du dra fördel av en rabatt på 25 % vid bokning av en professionell språkgranskning. Sänd oss en förfrågan tillsammans med ditt manuskript; på så vis får du en personlig offert. Har du frågor kring språkgranskningen eller våra övriga författartjänster kan du självklart kontakta BoD-medarbetarna per e-post eller telefon.

Kommentarer

 • hej
  jag har ett manus som innehåller ca 27000 ord.
  Min fråga är om språkgransknng och korrekturläsning av manuset.

  • Hej!
   Vi erbjuder olika författartjänster och därav bland annat korrekturläsning och språkgranskning. Skicka ett mejl till vår kundservice för mer information: info@bod.se

   Vänliga hälsningar
   Linda/BoD

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält