Ny bokshop med unika fördelar

Vår bokshop har inte bara en ny design och en optimerad funktionalitet utan erbjuder BoD-författare och förlag attraktiva fördelar när boken säljs. Låt oss presentera…

Oavsett om man söker en spännande deckare, en rolig barnbok, en hänförande poesibok eller en informativ närings- och hälsorådgivningsbok, så finner man dessa böcker i vår nya bokshop. Läsarna kan se fram emot ett brett utbud av tryckta böcker och e-böcker i olika genrer. I bokshoppen finns även många intressanta nischade titlar, eftersom en del av våra BoD-författare är specialister inom något särskilt område. Titlarna är indelade i olika kategorier och man kan enkelt söka efter dem med hjälp av sökord som till exempel bokens titel, författarens namn, nyckelord eller bokens ISBN. Detta gör det lättare för läsarna att hitta den önskvärda boken.
Om du har en egen webbsida där potentiella läsare följer dig och läser dina texter, så kan du nu även sälja din bok genom din egen nätbokhandel, med hjälp av BoD:s shopwidget. På så sätt gör du det lätt för dina läsare att direkt köpa din bok utan att behöva söka efter den i BoD Bokshop eller någon annan nätbokhandel. Med hjälp av vår nya shopwidget, som är gratis för BoD-författare, leder du elegant läsare vidare från din webbsida direkt till din titel i BoD Bokshop. Där finns all relevant information angående din tryckta bok och e-bok. Läsaren kan lätt och bekvämt beställa ett exemplar.

Försäljningen av boken i BoD Bokshop ger dig som författare viktiga fördelar. Din e-bokskampanj får en högre visibilitet, i och med att man direkt ser ERBJUDANDEN E-BÖCKER % på startsidan, vilket gör det lättare för läsarna att hitta din rabatterade e-bok. För dina publicerade tryckta böcker, som du säljer via BoD Bokshop, får du 50 % högre honorar, än när du säljer via andra bokhandlar, och för dina e-böcker får du upp till 80 % av nettoersättningen i stället för 70 %.

Bokhandelsrabatten är en viktig del av försäljningspriset för din BoD-titel. Vid försäljning i BoD Bokshop så faller denna delen bort, vilket gör att vi på BoD kan betala ut ett högre honorar till våra författare och förlag.

NY BOKSHOP MED MÅNGA FÖRDELAR FÖR FÖRFATTARE OCH LÄSARE

Olika kategorier för att uppnå den optimala sökbarheten
Detaljerade underkategorier hjälper den potentiella köparen att enklare hitta den bok hen söker. Därför är det viktigt för dig som författare att välja den korrekta varugruppen när du skapar ditt bokprojekt i myBoD.
Dina utvalda nyckelord kan leda läsaren till din bok
Med hjälp av sök- och filterfunktionerna är det möjligt för den potentiella köparen att begränsa utbudet av titlar, så att bara titlar inom en viss genre, ett speciellt område eller enligt vissa kriterier visas. Den potentiella köparen kanske bara är intresserad av tryckta böcker, e-böcker eller de nyutkomna titlarna. TIPS: Välj dina nyckelord omsorgsfullt när du skapar ditt bokprojekt i myBoD, eftersom de kan ha en stor betydelse  när en potentiell köpare söker efter en bok.
Information om boken och författaren
De flesta läsarna vill inte bara läsa beskrivningen av bokens innehåll utan vill gärna veta lite om författaren. Vi rekommenderar dig att utnyttja möjligheten att skriva en genomtänkt författarpresentation när du skapar ditt bokprojekt och skickar in ett foto på dig själv till oss.
Populära titlar vid första anblicken
På startsidan av BoD Bokshop får läsaren en översikt av de aktuella populära titlarna inom olika kategorier, både för tryckta böcker och e-böcker.
Provläs  även i BoD Bokshop
Att man köper en bok online i stället för i den fysiska bokhandel är idag inte en nackdel. Man kan inte hålla böckerna i handen, men man kan ändå läsa ett smakprov ur dem. Med hjälp av fulltextsökningsfunktionen är det möjligt att erbjuda läsarna ett läsprov. Fulltextsökningen ligger också till grund för att din titel är sökbar på sökmotorer som till exempel Google. Denna funktion ger därför inte bara läsaren fördelar utan även författaren.
Rekommendera läsprover
Om läsaren klickar på Provläs nu så kan hen läsa cirka 20 % av din inlaga. Om detta läsprovet väckte intresse och tycke så kan läsaren dela detta per e-post eller över Twitter och Facebook. TIPS: För dig som författare utgör denna funktion en bekväm möjlighet att skicka ett läsprov av din bok och använda den som ett marknadsföringsverktyg.

BRA ATT VETA!

För varje e-bok och tryckt bok som säljs över bokhandeln, nätbokhandeln och via BoD Bokshop får du ett författarhonorar som betalas ut kvartalsvis. I myBoD kan du alltid följa din försäljningsstatistik.

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält