Bokdesign och språkgranskning: tilltalande omslagsdesign

Omslaget fungerar som bokens visitkort. Verkar det tilltalande blir man intresserad och vill veta mera om boken. Men vad är det man behöver tänka på…

02.05.2017 · Maria Bengs Allmänt · Skapa bok

Bokens omslag är det första den potentiella läsaren kommer i kontakt med.  Detta gäller både den tryckta varianten och den elektroniska boken. Upplevs omslagsdesignen som tilltalande blir man intresserad och vill veta mera om titeln. I bästa fall bestämmer sig läsaren för att köpa boken direkt.

VÅRA MEDARBETARE FÖR BOKDESIGN OCH SPRÅKGRANSKNING REKOMMENDERAR

Med tanke på näthandelsförsäljningen spelar en säljande omslagsdesign en avgörande roll. Det gäller att designa boken så att den sticker ut bland andra titlar i genren. Samtidigt borde omslagsdesignen följa aktuella trender, som lockar läsaren till just din bok.

I idealfall återspeglar omslaget genretypiska designtrender och sticker dessutom ut bland liknande titlar i sökresultaten. Ingen lätt uppgift!

Det är formgivarens uppgift att återspegla bokens innehåll på bästa sätt. Titeln bör vara väl synlig både i bokhandeln och i nätbokhandeln och läsaren ska kunna få en idé om vad boken handlar om.

novellsamling, omslagsdesign
kokbok, omslagsdesign
Axel Lilliestråle, författare
”Jag kontaktade BoD 2014 med min bokidé om en näringsbok för alla som vill äta vegetariskt eller veganskt. Särskilt uppskattade jag möjligheten att bli kopplad till en mycket skicklig grafiker som designade mitt omslag. Uppföljaren till pocketversionen av Inget kött på benen blir en inbunden utgåva som utkommer i vår – med nytt innehåll och utseende.”

– Axel Lilliestråle


OMSLAGSKAMPANJ

Från den 3 maj fram till den 31 maj kan du dra fördel av en rabatt på 25 % vid bokning av Omslagsdesign premium. Fördelen med Omslagsdesign premium är att vi designar omslaget målgruppsanpassat med optimal reklameffekt. Du har valet mellan två olika varianter som vi designar enligt dina önskemål. Sänd oss en förfrågan så får du en personlig offert. Har du frågor kring våra omslagstjänster eller våra övriga författartjänster kan du självklart kontakta BoD-medarbetarna per e-post eller telefon.

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält