Musik, naturbrus eller total tystnad?

Gillar du att lyssna på musik medan du skriver? Arbetar du hellre med ditt manuskript på ett bullrigt café? Med Noisli kan du skapa dessa…

25.09.2020 · Linda Reumann Allmänt · Skriva

Tillhör du också den grupp människor som alltid måste ha på musik på i bakgrunden för att kunna skriva? Behöver du kanske absolut tystnad? Arbetar du på ett kontor tillsammans med många kollegor och har ofta problem att koncentrera dig?

För en tid sedan upptäckte vi Noisli-appen som vi gärna vill presentera för dig. Med denna app kan du komponera dina egna bakgrundsljud och på så sätt säkerställa bättre koncentration och produktivitet. Denna programvara lämpar sig även perfekt för att stänga bort oönskade bakgrundsljud och rikta fokus till ditt arbete. Det finns till och med ljud som kan hjälpa dig att somna – om det är det du vill såklart och du inte håller på att fila på ditt manuskript.

SÅ FUNGERAR APPEN
Idén är enkel: Du kan välja ett eller flera ljud och sedan reglera volymen för var och ett av ljuden tills du har skapat din alldeles egna ljudkuliss, för avslappning eller för produktivt arbete. Dessutom kan du ställa in en tid, när appen ska användas. Denna funktion är naturligtvis perfekt om du använder den för att kunna somna. Om du vill använda en annan app samtidigt så är det inget problem. Ljudet spelas vidare i bakgrunden även när du använder andra appar på din telefon.

LJUD
Du kan välja mellan 16 olika ljud i basversionen (28 olika i pro- och businessversionerna), såsom t.ex. regn, åskväder, blåst, skog med fågelkvitter, havsbrus med måsar, vatten, vågor som skvalpar,  eld, caféljud eller tågljud.

SPARA DINA FAVORITKOMBINATIONER
Eftersom du kan spela flera ljud samtidigt, t.ex. regn- och skogsbrus, lägereld under en sommarnatt eller åskväder i kombination med typiska ljud från ett café, är det smart att direkt spara dina favoritkombinationer. Du kan namnge dem och justera dem om och om igen.

DOWNLOAD
Du kan ladda ner Noisli antingen från App Store eller från Google Play Store för ca. 20-30 kronor. Webbversionen för din dator är gratis.


Nu vill vi veta vad du tycker är bäst: musik, naturbrus eller föredrar du absolut tystnad när du skriver?
Artikel översatt av Anna-Karin Winqvist.

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält