Vi är ditt bokförlags samarbetspartner

Vill du trycka eller publicera dina böcker som förlag och inte ha stora lager eller binda kapital? Då är BoD din rätta samarbetspartner

Har du redan ett bokförlag eller vill du starta ett litet bokförlag? Genom BoD kan du enkelt ge ut din bok eller böcker i eget namn eller i ditt lilla bokförlags namn.

Med oss kan du publicera dina böcker som förlag i bokhandeln, utan att vara beroende av andra samarbetspartner och bestämmer helt fritt själv gällande bokens innehåll, design, bokutformning, försäljningspris och vinst på boken. Det krävs inga egna avtal med varken Förlagssystem Bokinfo, Axiell Media eller andra medspelare på bokmarknaden.

Vi erbjuder den perfekta lösningen för att göra ditt förlag flexibelt.

BoD och print-on-demand gör det möjligt för dig som har eller vill starta ett litet bokförlag. Utan någon finansiell risk kan du alltid hålla dina titlar tillgängliga i bokhandeln och du kan även publicera nya titlar utan att någon minsta upplaga krävs. Vi gör det möjligt för din bok att få en heltäckande tillgänglighet i den fysiska bokhandeln och nätbokhandeln. På detta sätt kan nya titlar enkelt introduceras på bokmarknaden och även utgångna titlar kan göras tillgängliga för läsarna igen.

Vi erbjuder dig som förlag en heltäckande lösning, allt från on-demand-produktion till en fullständig anslutning till samtliga distributionskanaler.

 • Print-on-demand i bästa tryckkvalitet fr.o.m. 1 exemplar
 • Kraftfullt, brett distributionsnät både i Sverige och internationellt
 • Integrerad logistikservice
 • Proffesionell e-bokskonvertering och distribution
 • Inga inventarie- eller lagerkostnader och förmånliga honorar
 • Inga fasta eller löpande kostnader
 • Tryckkostnader uppstår bara när boken väl är beställd och köpt av bokhandeln eller av dig som förlag

Direkt bokhandelsanslutning

Varje titel som publiceras med BoD listas automatiskt, om så önskas, hos Förlagssystem och Bokinfo och BTJ. E-böcker registreras hos Elib/Axiell Media. Därmed blir din titel tillgänglig för alla svenska fysiska bokhandlar och i de flesta nätbokhandlar.

Du behöver endast sköta försändelsen av pliktexemplar till universitetsbiblioteken. Beställningar som tas emot trycks, packas och sänds till Förlagssystem som i sin tur levererar böckerna till slutkunderna inom loppet av några få dagar.

Du som förlag kan såklart alltid köpa hem egna exemplar av boken. Kostnaden för små upplagor kan du snabbt räkna ut med hjälp av vår prisberäknare på webbsidan. Önskat antal exemplar kan beställas enkelt i ditt myBoD-konto. Tryckkostnaden beror på vilken bokutformning du väljer. För förlag erbjuder vi fritt formatval från 10×17 cm till 21×29,7 cm

Print on demand

Den optimala förutsättningen för print-on-demand ligger i kombinationen av produktion från 1 exemplar och en heltäckande distribution. Vi tar inte endast hand om listningen av dina tryckta titlar och e-böcker hos bokgrossisten utan ser även till att dina titlar når destinationsorten inom kort tid.

Vi har två olika tryckförfaranden: Standardtryck (inkjet) eller Premiumtryck (toner). Att endast trycka de antal böcker som efterfrågas är ett miljövänligt tryckförfarande utan ekonomisk risk. Med print-on-demand krävs det ingen förfinansiering eller några lagerkostnader. Sparsamhet med resurser är stommen i vår affärsmodell och vi förenar ekonomiskt agerande med miljömedvetenhet.

Omfattande distribution

BoD säkerställer att boken är tillgänglig som tryckt bok och e-bok i de flesta bokhandlar, nätbokhandlar och bibliotek, både i Sverige och internationellt. Så fort vi tar emot en beställning trycker vi snabbt din bok. För varje såld bok får du ett författarhonorar, som du själv bestämmer tillsammans med försäljningspriset.

Internationell distribution

Vi har även flera olika internationella samarbetspartner, för att på så sätt erbjuda ett bredare distributionsnät. Med BoD publiceras då din bok inte endast i Sverige utan även i Australien, USA, Kanada och Storbritannien, om så önskas. BoD tar hand om formatanpassningar till tryckstandarder i försäljningsländerna utanför Sverige. Vi kan även erbjuda distribution i de tyskspråkiga länderna och fler länder är på gång.

Har vi väckt ditt intresse?

Författare

Linda Reumann

Hon har jobbat på BoD sedan hösten 2016. Hon är ansvarig för marknadsföringen, sociala medier och arrangerar bland annat olika evenemang hos BoD. På bloggen delar hon tips och råd kring bokutgivning och marknadsföring.

Fler inlägg

Kommentarer

 • Har två egentliga manus av vitt skilt slag som jag skulle vilja lämna skrivbordslådorna. Har tidigare gett ut två böcker själv och tre via Aros sport och media. Jag vet ju inte i vilket format ni behöver text och bilder. Så det skulle underlätta lite. Blev lite irriterad på Aros sport och media där jag gett ut 3 böcker erbjuder 20 tusen i engångsersättning för en bok på 350 sidor, inget royalitis eller mer vid upptryckning av upplagan

  • Hej!
   För att skapa en bok med BoD så krävs 2 PDF-filer anpassade i de format som boken slutligen ska ha. Vi har 10 olika format att välja mellan.
   Vi har färdiga Word-mallar som man kan ladda ner och arbeta med. Vi har även ett gratis verktyg online som heter easyCover, där man kan använda sig av våra mallar för att skapa bokomslaget.
   Kontakta oss gärna per telefon så berättar vi mer.

   Med vänlig hälsning Linda/BoD

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält