BoD Inspiration Day

BoD kommer hem till dig! Årets bokmässa i Göteborg äger inte rum som vanligt i år, med alla underbara personliga möten. Vi vill trots detta…

Bokmässan i Göteborg är vanligtvis årets största bokevenemang där tusentals besökare, författare, förlag, bokbloggare och berömdheter springer runt i mässhallarna. Det är det ypperliga tillfället för dig som författare att marknadsföra din bok och dig själv, knyta nya kontakter och få ny kunskap genom alla event, seminarier och presentationer. För första gången på trettiofem år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras i fysisk form, på grund av Corona-viruset.

Vi på BoD har alltid mest sett fram emot våra personliga möten, där vi har fått tagit del av underbara bokhistorier och lärorika samtal. Bara för att Bokmässan inte äger rum i sin vanliga form innebär det inte att vi inte kan ses. I år vill vi därför istället erbjuda ett online-alternativ för att kunna träffa dig, prata bokprojekt och stödja dig på vägen till att förverkliga din bokidé.

Bokmässans digitala upplevelse äger rum den 24–27 september i år. För att inte krocka med den, har vi på BoD därför planerat inspirationsdagen fredagen efter. Vi har bjudit in författare och föreläsare att vara med på vårt event med 3 spännande, lärorika och intressanta teman. Idén är att vi ska kunna träffas online samt att dela kunskap, och erfarenheter med varandra.

Boka upp den första fredagen i oktober så ses vi på BoD Inspiration Day!


PROGRAM

När: fredagen den 2 oktober 2020

Teman och tid:
15.00:
 Egenutgivning med BoD
16.30: Planera din bok
18.00: Marknadsföring av din bok

Pris: gratis med Zoom
Anmälan: skicka ett mejl och tala om vilket eller vilka möten du vill vara med på till event@bod.se
Senaste anmälningsdag: 30 september 2020


Egenutgivning med BoD

Tomas Lydahl och Dennis Westerberg är framstående författare, föreläsare och coacher, och utbildar inom områdena “mental hälsa” och “ledarskap”. Tillsammans har de bestämt sig för att sprida de nyupptäckta principer som på senare tid, revolutionerat ett stort antal företag, organisationer och privatpersoner.

Tomas och Dennis har givit ut ett flertal böcker som egenutgivare och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter: hur man skapar ett bokprojekt med BoD, vad som är viktigt att tänka på, vilka fördelar ser de med egenutgivning och hur marknadsför de sina böcker själv.

Planera din bok

Jorun Modén är författare och grundare av Författarkurs.se, och berättar om hur du du bör planera din bok från början till slut så att läsaren kan följa ”den röda tråden” i din historia. Du kan räkna med att få ta del av tips som avmystifierar skrivandet och ger aha-upplevelser! Hon lär ut verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration.

Jorun Modéns skrivarkurser får ständigt högsta betyg och ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare.

Marknadsföring av din bok

Kristina Svensson är vetenskaps-kommunikatör, föreläsare och rese-skribent som har skrivit en rad hand-böcker för författare. Hon är även en av grundarna till föreningen Egenutgivarna. Hennes bok Nå ut med din bok är en handbok för dig som har publicerat en eller flera böcker och vill ha hjälp att prioritera i utbudet av marknadsföringsmöjligheter.

Kristina kommer att ge dig tips och hjälpa dig att se över de mest effektiva sätten att marknadsföra din bok på och vad du bör fokusera på i uppstarten.


Hur går det till?

Vi har valt att göra dessa tre evenemang med Zoom, ett program som visar sig fungerar väldigt bra för de flesta. Man måste inte registrera sig själv i Zoom för att vara med utan man klickar bara på en länk för att medverka. Din dator eller surfplatta eller smartphone behöver ha en kamera och du får bättre ljud om du ansluter ett headset, även om det fungerar utan också. Vi rekommenderar att du använder en dator.

Vi skickar dig länken eller länkarna via e-post, beroende på vilket eller vilka föreläsningar du har anmält dig till. Du klickar på länken några minuter innan mötet startar. Det går också bra att ansluta via webbläsaren men det fungerar allra bäst om laddar hem Zoom-appen. På så vis tar du del av vårt evenemang precis som om du befann dig i ett vanligt rum och träffar de andra deltagarna. Tänk på att välja en lugn plats för att delta.

Jorun Modén delar med sig av tips angående Zoom:
Kom igång med Zoom – undervisa och arbeta hemifrån
Zoom i klassrummet eller hemifrån – så deltar du i en videolektion

Skicka oss ett mejl till event@bod.se och informera oss vilket eller vilka evenemang som du vill ta del av.


Vi ser emot att träffa dig den 2 oktober!

Kommentarer

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält