Nya attraktiva bokomslag i sikte

Nya omslagsmallar i easyCOVER med Omslagsdesign Easy och Omslagsdesign Collection

Från och med den 28 juli 2021 förbättrar vi våra omslagsmallar för dig: I BoD:s online-verktyg easyCOVER, som du finner när du bearbetar ditt bokprojekt i myBoD, erbjuder Omslagsdesign Easy och Omslagsdesign Collection nya omslagsmallar med unika individuella designs. I detta blogginlägget visar vi några exempel och informerar dig vad du bör tänka på om du redan använder easyCOVER.


Formatanpassade bokomslag med bara några få steg.

I myBoD kan du, med vårt online-verktyg easyCOVER – enkelt och med bara några få klick, skapa ett professionellt formatanpassat omslag för ditt bokprojekt. Från och med 28.07.2021, kan du välja mellan Omslagsdesign Easy, som har fjorton nya gratismallar i olika färgvarianter och den nya tjänsten Omslagsdesign Collection.

Nytt och exklusivt: Omslagsdesign Collection erbjuder kraftfulla motiv och specifik design för varje litterär genre.

Här kan du välja bland exklusiva redan färdiga omslag med uttrycksfulla visuella motiv och professionell typografi inom många olika litterära genrer. Det bästa med Omslagsdesign Collection är att varje design är unik och används bara för ett enda bokprojekt. Kraftfulla bildmotiv och bildkompositioner med spännande visuella effekter gör att ditt bokomslag blir till ett unikt blickfång. Omslagsdesign Collection erbjuder genretypisk design för deckare, skönlitteratur, fantasy, passande modern design för romaner, poesi samt barnböcker, och även lämplig design för facklitteratur med professionell typografi. Det bokomslag du väljer kommer omedelbart att finnas tillgängligt för dig online och är optimerat för presentationen av din bok i nätbokhandlarna.  

Vi älskar våra nya mallar i Omslagsdesign Easy!

Hittills känner du säkert till easyCOVER för dess gratis omslagsmallar. I det nya online-verktyget kan du fortfarande välja dessa gratis omslagsmallar, som vi nu kallar Omslagsdesign Easy. Vi startar med fjorton kostnadsfria mallar, vilka är utformade för att passa olika litterära genrer såsom romaner, deckare & thrillers, fantasy, science fiction, barn- och ungdomslitteratur, vetenskapslitteratur samt facklitteratur.

Alla omslagsmallar Easy finns i 5 olika färgvarianter. Alla mallar kan användas så som de är, utan bild och många kan individualiseras med dina egna bilder. En annan möjlighet som vår nya easyCOVER erbjuder är vår fria mall där du kan formge och designa ditt eget omslag. På så sätt kan du skapa ett bokomslag som automatiskt anpassas till bokens slutformat och sidantal.

Mallar utan egna bilder

Mallar med egna bilder

Exempel på böcker med Omslagsdesign Easy

Vår fria mall

Nytt i easyCOVER är mallen för att skapa ett omslag helt fritt! Det är en öppen mall där du kan välja teckensnitt, teckenstorlek, textfärg, former och ladda upp egna bilder. Denna mall ger dig möjligheten att skapa ett eget individuellt omslag, enligt din önskan. Måtten på omslaget beräknas automatiskt utifrån den bokutformning du har valt för ditt bokprojekt och det angivna sidantalet. Alla teckensnitt som du kan välja bland är testade, licensfria och optimerade för tryck.

Använder du redan easyCOVER och har ett myBoD-projekt på gång?
Då bör du veta följande:

 • Systemet kommer att uppdateras så att fr.o.m. den 28.07.2021 de nya mallarna och funktionerna är tillgängliga.
 • Den 27.07.2021 kommer easyCOVER delvis inte att kunna användas.
 • De gamla easyCOVER-mallarna kommer bara att vara tillgängliga fram till den 26 juli 2021. De kan väljas fram till dess och projekt med dessa mallar måste vara avslutade senast det datum.
 • Nya upplagor med de gamla mallarna i easyCOVER är bara möjligt fram till den 26.07.2021.
 • myBoD-projekt med en redan godkänd förhandsgranskning av en gammal easyCOVER-mall måste slutföras senast den 31.08.2021 i myBoD.

Om du vill veta mer om hur du skapar ditt omslag i easyCOVER, läs vidare här.

Författare

Linda Reumann

Hon har jobbat på BoD sedan hösten 2016. Hon är ansvarig för marknadsföringen, sociala medier och arrangerar bland annat olika evenemang hos BoD. På bloggen delar hon tips och råd kring bokutgivning och marknadsföring.

Fler inlägg

Kommentarer

  • Hej!

   Detta är något som vi håller på att förbereda nu i bakgrunden, och kommer att finnas tillgängligt från och med den 28 juli, om allt går väl.

   Vänliga hälsningar
   Linda/ BoD

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält