Marknadsföringspaket med Boktugg

Öka din bokförsäljning och nå fler läsare med marknadsföringspaketet!

Tillsammans med Boktugg gör vi det möjligt för dig som BoD-författare att nå dina potentiella läsare och öka uppmärksamheten kring ditt utgivna verk.

Varje månad kommer närmare tusen nya böcker ut på marknaden, som alla slåss om uppmärksamheten. Det är mycket viktigt att man marknadsför sin bok på rätt sätt, för att på så sätt kunna sälja tillräckligt många för att kunna fortsätta att skriva böcker eller för att skapa stor uppmärksamhet kring boken. Väldigt få böcker säljer av sig själva utan marknadsföring.

Som egenutgivare finns det en uppsjö av olika sätt som man kan marknadsföra sin bok på. Har man en bra ekonomi, kan man anlita en professionell marknadsföringsbyrå så att de gör en kampanj åt dig eller om budgeten är låg, kan man ta marknadsföringen i egna händer.

Eftersom man har lagt ned så otroligt mycket tid på att skriva boken så måste man även inse som egenutgivare att jobbet inte är klart bara för att man har skrivit färdigt boken, utan man har även ett ansvar att boken säljer. Det är viktigt att man inte är rädd för att sätta sig själv i centrum eftersom detta är ett krav, ifall man vill sälja många exemplar utav boken. 

Nå din läsare!

För att göra succée med din bok måste du nå ut till många läsare. Förlag och författare vill nå ut till dem som köper böcker (läsare, företag, kommuner) och de som säljer böcker (bokhandlar, nätbokhandlar och prenumerationstjänster).

Alla dessa grupper finns bland Boktuggs läsare. Genom att annonsera på Boktugg når du ut till över 200 000 unika besökare per månad och genom nyhetsbrevet över 8 000 prenumeranter. Avtal och fakturering sker direkt med Boktugg.

Marknadsföringspaketet

BoD:s nya författartjänst

  • Native-artikel: Boktugg gör en intervju med dig som författare (Artikeln når ca. 1 000–3 500 läsare)
  • Bannerannons med minst 15 000 bannervisningar
  • Annons i två nyhetsbrev
  • Garanterad räckvidd 12 000 personer

BOKA FÖR 6 500 kr

Exempel på artikel

Vill du bli framgångsrik genom att marknadsföra din bok så bör du använda dig utav alla möjliga kanaler som finns tillgängliga såsom radio, TV, sociala medier, event, annonsering och liknande. Man måste veta att man inte enbart säljer boken utan man säljer även sig själv som författare. Kanske inte alla är intresserade av din bok i början, men ifall du till exempel är med i en intervju på TV eller i radio och marknadsför dig själv som person och författare på rätt sätt, så kan intresset för din bok öka och leda till köp.

Därför anser vi att Marknadsföringspaketet med Boktugg är en bra start för din marknadsföring!

Författare

Linda Reumann

Hon har jobbat på BoD sedan hösten 2016. Hon är ansvarig för marknadsföringen, sociala medier och arrangerar bland annat olika evenemang hos BoD. På bloggen delar hon tips och råd kring bokutgivning och marknadsföring.

Fler inlägg

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält