BoD fyller år!

Vi vill fira BoD Sveriges 10 års-jubileum och tacka dig för att du har valt att ge ut eller trycka din bok med oss!

02.11.2020 · Linda Reumann Event · News

BoD fyller år och det firar vi. BoD – Books on Demand grundades för över 20 år sedan. I slutet av 90-talet utvecklade bokdistributören Libri ett banbrytande koncept för bokutgivning. Till skillnad från hur det normalt sett gick till, skulle produktionen ske först efter att boken beställts och redan från 1 exemplar.


Print-on-demand

Idén var och är än i dag att med hjälp av den dåvarande nya teknologin för digitaltryck kunna minska investeringsrisken för förlag. Men även för privata och oberoende författare öppnade det nya konceptet upp helt nya möjligheter för bokutgivning: nu var det möjligt att ge ut den egna boken utan stora investeringar och utan en förläggare som partner.

Egenutgivning

Författaren kunde även själv bestämma över innehållet i boken och behövde inte ta någon finansiell risk. Företaget BoD grundades, och än idag talar namnet för sig: BoD − Books on Demand, plattformen för oberoende bokutgivning.

Sedan 10 år tillbaka förverkligar vi även i Sverige din bokidé.
Att skriva din egen bok, se den utvecklas och sedan få hålla den i händerna, är ett av det mest spännande ögonblicket i en författares liv. I mer än 10 år har vi fått följa våra svenska författare – från det första ordet till utformningen och den färdiga tryckta boken.

BoD internationellt

I dag finns BoD i flera länder, förutom Sverige: Danmark, Finland, Norge, Frankrike, Spanien, Tyskland, Österrike och Schweiz.
Tillsammans arbetar vi med över 40 000 författare och 2 500 förlag. Vi kan trycka upp till 30 000 böcker per dag och har 3,6 miljoner tryckfärdiga titlar i vår databas.
Allt detta är absolut värt att fira, eller hur? 

BoD fyller år och vi firar 10-års jubileum för BoD Sverige!

Vi vill fira detta 10-års jubileum med dig och erbjuder en rad olika attraktiva överraskningar och utlottningar, som du kan ta del av.:

BoD Classic gratis
Med BoD Classic publicerar du din bok och e-bok i bokhandeln och nätbokhandeln med ISBN. Din bok blir tillgänglig och kan beställas i relevanta bokhandlar, nätbokhandlar och BoD Bokshop – som tryckt bok och e-bok, om så önskas. Här kan du läsa mer om vad som ingår i BoD Classic. Priset är 799kr för dig som författare.

Fram till den 31 december 2020 erbjuder vi 50 kostnadsfria bokutgivningar med Classic. Det enda du behöver göra är att skriva in koden BoD_Jubileum när du startar ditt bokprojekt i myBoD. Det gäller att vara först till kvarn!
myBoD är vårt nätverktyg där du skapar och bearbetar dina bokprojekt direkt online. Registrera dig nu och skapa ditt eget myBoD-konto. (Obs! Endast en gratis publicering per kund.)

Omslagsdesign basic gratis
Omslaget är bokens ansikte utåt och det är därför viktigt att omslaget utformas på ett sätt som tilltalar läsaren och uppmuntrar till att köpa boken. Med ett välutformat omslag kan du fånga läsarens uppmärksamhet redan i vår bokshop och framhäva det speciella med din bok i förhållande till andra böcker inom samma genre.

Vi lottar ut en gratis Omslagsdesign basic
Så här deltar du: informera oss per mejl till event@bod.se, vilken omslagsmall och bakgrundsfärg du skulle vilja ha till ditt omslag samt skicka oss din baksidestext senast den 31 november 2020. Vi kommer att lotta ut en vinnare och informerar vinnaren per mejl i början av december 2020!

En liten upplaga gratis!
Det är viktigt med ständig marknadsföring och nätverkning när man är egenutgivare. Det kan handla om bokmässor, andra event eller helt enkelt spontana tillfällen – det finns många anledningar till att alltid ha några böcker på lager.

Vi lottar ut en liten upplaga på 10 exemplar utav din BoD-bok!
Så här deltar du: informera oss per mejl till event@bod.se, vad du har planerat att använda din upplaga för, senast den 31 november 2020. Kanske vill du ge bort boken i julklapp eller så har du planerat en boksignering på bibliotek eller en författarläsning i någon bokhandel? Vi kommer att lotta ut 3 vinnare och informerar vinnarna per mejl i början av december 2020!

Bokpaket gratis
Under november månad kommer vi att lotta ut flera gratis bokpaket varje vecka på Instagram för att fira BoD:s jubileum, så följ oss på denna kanal för att inte missa dessa samt för att delta. Nedan ser du vilka paket vi kommer att lotta ut! Det finns bokpaket för varje smak och intresse. Klicka på bilderna för att förstora upp dem. För mer information om böckerna besök vår BoD Bokshop och sök på bokens titel. Håll ögonen öppna!
Välmående & hälsa
Barnböcker
Kokböcker
Personliga historier
Ledarskap & karriär
Poesi & dikter
Romaner
Science
Spänning
Upplevelser

Tack!

Vi ser fram emot en spännande månad tillsammans med dig för att fira BoD:s jubileum! Vi gläder oss över ditt deltagande och vill ännu en gång tacka dig och alla andra för det förtroende vi har fått, utan dig hade vi inte kommit så långt som vi har gjort idag! Här kan du läsa om de allmänna villkoren.

Kommentarer

  • Hej Nina!
   Menar du kanske att du vill skapa en målarbok och sedan köpa den?
   Du skapar dina egna bokprojekt i vårt online-verktyg myBoD. Där skapar, bearbetar och slutför du dina bokprojekt. Du kan även där sedan göra dina egna bokbeställningar.
   För mer frågor kontakta vår kundservice på info@bod.se

   Hälsn.
   Linda/BoD

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält