BoD:s författarcafé

Välkommen till vårt författarcafé online där vi samtalar om bokutgivning och ger professionella tips och råd om egenutgivning.

05.02.2021 · Linda Reumann Egenutgivning · Event

Författarcafé

Du har en bok på gång, men vet inte hur du ska komma vidare för att få färdigt boken och nå ut till din läsare? Har du kanske redan publicerat en bok men vill pröva egenutgivning eller förbättra en redan utgiven bok med BoD?

Vi har vid tidigare tillfällen fått träffa er på olika event och bokmässor runtom i landet. Eftersom vi nu i dessa tider inte kan träffas personligen, gör vi det gärna online på Zoom. Genom vårt författarcafé online vill vi skapa ett forum för dig som författare att kunna dela tankar, erfarenhet och tips med andra skrivglada. Vi svarar på frågor, förklarar hur du enkelt kan ge ut din bok i bokhandeln och delar vår expertis om egenutgivning.

Som egenutgivare kan man ibland känna sig ensam med sina funderingar och tankar om hur man går tillväga för att nå ut med sin bok. Vi vill därför erbjuda en möjlighet för oss alla att träffas online, där vi tillsammans pratar om utgivningsprocessens olika 4 delar:

 1. Skrivprocessen
 2. Utformning och skapandet av boken
 3. Bokutgivning
 4. Marknadsföring av din bok

Vi tar upp frågor som t.ex.:
-Vad är egenutgivning?
-Vilken hjälp kan jag få av BoD?
-Vilken bokutformning kan jag välja för min bok?
-Vad kostar det att ge ut en bok?
-Vad kostar det att köpa egna exemplar av min bok?
-Hur ser det ut med distribution och försäljning?
-Hur skapar jag ett bokprojekt eller korrigerar en redan utgiven bok?
-Hur fungerar myBoD?
-Hur skapar jag min inlaga och bokomslag?
-Hur mycket honorar får jag?
-Hur lång är avtalstiden med BoD?
-Hur marknadsför jag min bok?

Oavsett om du börjar med din allra första bok, vilken t.ex. kan vara en roman, fackbok, barnbok eller kokbok eller har gett ut flera böcker, är du hjärtligt välkommen till vårt författarcafé. Vi är här för att hjälpa dig att lyckas med ditt bokprojekt!

PROGRAM

När:
16 Februari 2021
16 Mars 2021
13 April 2021

Tid: kl. 18.00–19.30

Pris: Gratis med Zoom

Anmälan: Skicka ett mejl och tala om vilket eller vilka möten du vill vara med på till event@bod.se

Senaste anmälningsdag: Senast 2 dagar innan varje tillfälle, så att vi hinner skicka dig en inbjudningslänk.


16 Februari 2021:

Skrivcafé är med och förklarar för oss om deras koncept och plattform för interaktivt skrivande tillsammans med andra skribenter.


16 Mars 2021:

Författarakademin är med och berättar om deras digitala författarskola för dig och om hur du kan komma igång med ditt skrivande.


13 April 2021:

Drop a Story är med och berättar om hur du kan samla dina bokidéer på en och samma plats – Drop a Storys app.


HUR GÅR DET TILL?

Vi har valt att göra vårt författarcafé med Zoom, ett program som visar sig fungerar väldigt bra för de flesta. Man måste inte registrera sig själv i Zoom för att vara med, utan man klickar bara på en länk för att medverka. Din dator eller surfplatta eller smartphone behöver ha en kamera och du får bättre ljud om du ansluter ett headset, även om det fungerar utan också. Vi rekommenderar att du använder en dator och vi rekommenderar att du använder en relativt uppdaterad webbläsare som t.ex. Chrome eller Firefox.

Vi skickar dig länken via e-post. Du klickar på länken några minuter innan mötet startar. Det går också bra att ansluta via webbläsaren men det fungerar allra bäst om laddar hem Zoom-appen. På så vis tar du del av vårt evenemang precis som om du befann dig i ett vanligt rum och träffar de andra deltagarna. Tänk på att välja en lugn plats för att delta.

Klicka för att läsa om dataskyddsförordning för Zoom.

Vi ser fram emot att träffa dig personligen och prata om ditt bokprojekt!

Författare

Linda Reumann

Hon har jobbat på BoD sedan hösten 2016. Hon är ansvarig för marknadsföringen, sociala medier och arrangerar bland annat olika evenemang hos BoD. På bloggen delar hon tips och råd kring bokutgivning och marknadsföring.

Fler inlägg

Kommentarer

 • Tack för inbjudan till författarcafé. Det hade varit roligt att vara med och gott med en cappuccino, även om jag inte förstår hur man får den genom mobilen.😆 Men jag bor på andra sidan jordklotet med 10 timmars tidsskillnad. Internetuppkopplingen är usel och jag är inte så fräsch i huvudet kl 2 på natten, så jag måste tyvärr tacka nej. Försöker hålla kontakt med BoD ändå. ♥️ Ann Arika

  • Hej!
   Det kan vi såklart förstå att det är svårt att medverka från andra sidan jordklotet med 10 timmars tidsskillnad.

   Hälsningar
   Linda / BoD

 • Hej! Jag fick nyss reda på att författarcaféet finns. Det tillfälle som går att anmäla sig till nu är i april och jag funderar över innehållet där. Det som jag behöver veta mer om är hur jag går tillväga när jag sitter med ett manuskript i handen som jag vill göra till en bok. Är det kanske fel tillfälle att vara med på då?
  Mvh Gunilla

Lämna ett svar

*Obligatoriskt fält